Vijverlaan 3

Op Vijverlaan 3 wonen 8 ouder wordende bewoners met een ernstig verstandelijke beperking. 7 mannen en 1 vrouw.

De bewoners van Vijverlaan 3 houden van gezelligheid en een leuke sfeer, maar hebben ook behoefte aan duidelijkheid en structuur. De begeleiders kijken naar de individuele zorgvraag van de bewoners en richten zich daarbij op het behouden van de zelfredzaamheid en de vaardigheden. Daarbij wordt gekeken naar een goede balans om de bewoners zowel een rustige, als actieve oude dag te bieden. Begeleiders maken gebruik van gebarentaal, pictogrammen en fotoverwijzers om te communiceren met de bewoners. 

‘s Ochtends krijgen de bewoners hulp bij het starten van de dag. Op werkdagen gaan zij daarna naar een dagbestedinglocatie op Nieuwenoord. ’s Avonds is er ruimte voor allerlei gezellige activiteiten in de woonkamer, zoals puzzelen, tekenen, sjoelen, muziek luisteren, foto’s of televisie kijken. En een paar keer per week bezoeken de bewoners een avondclubje in het Cultureel Centrum van Nieuwenoord. 

Vijverlaan 3 heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken en er zijn 2 gedeelde badkamers. De woning is gelijkvloers. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer die ingericht is naar zijn eigen wensen en mogelijkheden. Begeleiders koken elke dag een verse maaltijd voor de bewoners. 

Vijverlaan 3 vormt een cluster met Vijverlaan 1 en 5. Tijdens de lunch werken Vijverlaan 1 en 3 samen. Dankzij deze onderlinge samenwerking is er flexibiliteit in de zorg voor en de ondersteuning van de bewoners. Zo zijn er zijn 2 begeleiders aanwezig op de momenten dat er meer tijd en aandacht nodig is voor de bewoners (zoals 3 ochtenden in de week bij persoonlijke verzorging, 2 avonden voor hobby’s buitenhuis en in het weekend). 

Ligging

Vijverlaan 3 ligt op locatie Nieuwenoord. Dit bosrijke en beschutte terrein in het buitengebied van Baarn biedt de bewoners veel bewegingsruimte, veiligheid en vrijheid. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, een cultureel centrum en een kinderboerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten onder begeleiding wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld en naar het pannenkoekenrestaurant. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route