Vijverlaan 21

Vijverlaan 21 is geschikt voor 7 mensen met een zeer ernstig verstandelijke beperking.

Vijverlaan 21 is geschikt voor 7 mensen met een zeer ernstig verstandelijke beperking. De groep bestaat uit 3 cliënten met een gemiddelde leeftijd van 62 jaar, de andere 4 cliënten hebben een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. 1 Daarvan krijgt meerzorg. Het is een actieve groep waar verzorging, huiselijke sfeer, activiteiten aanbieden, ontwikkeling en gezelligheid centraal staan. Vijverlaan 21 bevindt zich op het rustige en comfortabele terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn.

In deze gelijkvloerse woning, gerenoveerd in 2005, ligt het accent op sfeer en gezelligheid. Vijverlaan 21 beschikt over een gezamenlijke huiskamer en badkamer. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Dit biedt volop privacy en gelegenheid om tot rust te komen in de eigen, prettige omgeving. Voor slechtziende bewoners is er speciale verlichting. De woning heeft een grote, gesloten binnentuin.

De begeleiding en hulp bij de dagelijkse bezigheden is erop gericht om aangeleerde vaardigheden te ondersteunen. Als dat niet kan, verlenen wij gepaste hulp. Onze aandacht richt zich vooral op het herkennen van signalen van het ouder worden en op het behoud van functies en mobiliteit, ontwikkeling en de balans tussen activiteiten en rust. Elke cliënt heeft een individueel zorgplan, voor sommigen is er een signaleringsplan dat het begrijpen van hun gedrag ondersteunt. Het aanbieden van duidelijkheid en voorspelbaarheid geeft bewoners veiligheid en overzicht in hun leven.

De woning is rolstoeltoegankelijk en bewoners kunnen zich grotendeels zelfstandig verplaatsen. De begeleiders zijn deskundig op het gebied epilepsie, doof- en blindheid, meerzorg en zorg voor mensen met een zeer ernstige beperking. Op het omliggende terrein is voortdurend begeleiding nodig.

Er is 24 uur zorg voor bewoners; tussen 7.00 uur ’s ochtends tot 22.30 uur ’s avonds is begeleiding aanwezig. ’s Nachts houdt de nachtdienst een oogje in het zeil. Bewoners van Vijverlaan 21 krijgen fulltime dagbesteding aangeboden, afhankelijk van hun vraag. 

Ligging
Vijverlaan 21 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route