Vijverlaan 17

Vijverlaan 17 biedt een beschermde omgeving voor 8 mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond 55 jaar.

Vijverlaan 17 biedt een beschermde omgeving voor 8 mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond 55 jaar.

De woning, voorheen bekend onder de naam Dorpstraat 2, is volledig gelijkvloers en dus goed toegankelijk voor cliënten in een rolstoel. Vijverlaan 17 is in 2004 geheel gerenoveerd. Er zijn 8 slaapkamers en 2 badkamers. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer waar hij zich kan terugtrekken. Voor slechtziende bewoners is er speciale verlichting. De woning ligt aan een prachtige binnentuin, waar bewoners heerlijk kunnen ontspannen na hun dagbesteding.

In onze zorg ligt het accent op ondersteuning bij dagelijkse bezigheden. Via persoonlijke verzorging willen wij de zelfredzaamheid stimuleren, natuurlijk binnen de mogelijkheden van de cliënt. Als dat niet kan, verlenen we gepaste hulp of nemen de verzorging over. Bewoners kunnen zich in huis grotendeels zelfstandig verplaatsen.

Begeleiders herkennen signalen van het ouder worden bij de cliënten, zoals slechthorendheid, functieverlies en dementie en passen de zorg hierop aan. Zij zijn deskundig  op het gebied van diabetes, slechtziendheid, epilepsie, autisme en de zorg voor mensen met een zeer ernstige beperking.

Een deel van de bewoners vindt op het terrein van locatie Nieuwenoord zelf de weg naar bijvoorbeeld de dagbesteding, anderen hebben begeleiding nodig. Buiten het terrein is voortdurend begeleiding nodig in verband met de drukke verkeerssituatie.

Er is 24 uur zorg voor bewoners; tussen 7.00 uur ’s ochtends tot 22.30 uur ’s avonds is begeleiding aanwezig. ’s Nachts houdt de nachtdienst een oogje in het zeil. Bewoners van Vijverlaan 17 krijgen fulltime dagbesteding aangeboden, afhankelijk van hun vraag. In hun vrije tijd kunnen cliënten deelnemen aan verschillende activiteiten.

Ligging
Vijverlaan 17 staat aan een rustige straat op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route