Vijverlaan 13

In Vijverlaan 13 wonen cliënten met een zeer ernstig meervoudige beperking. De woning bevindt zich in de beschermde, bosrijke omgeving van locatie Nieuwenoord in Baarn.

In Vijverlaan 13 wonen cliënten met een zeer ernstig meervoudige beperking. De woning bevindt zich in de beschermde, bosrijke omgeving van locatie Nieuwenoord in Baarn.

In Vijverlaan 13 wonen 8 cliënten, voornamelijk jongvolwassenen, die ieder hun eigen slaapkamer hebben. De hele woning is gelijkvloers en er zijn drie badkamers. De keuken is voor gemeenschappelijk gebruik, net als de gezellige en huiselijk ingerichte woonkamer.

In de dagelijkse zorg ligt het accent op hulp bij de verzorging en begeleiding. Past dit bij de mogelijkheden van de cliënt, dan richten wij de zorg op de ontwikkeling van zijn zelfstandigheid. De bewoners krijgen begeleiding bij het ontdekken van de wereld om hen heen.

De jongere bewoners hebben behoefte aan afleiding en beweging. De begeleiders spelen hierop in door van alles met ze te ondernemen, zoals wandelen, korte uitstapjes maken en muziek luisteren. Zij wisselen dit af met rustige momenten in een veilige, huiselijke sfeer. Een heldere structuur geeft bewoners een gevoel van veiligheid en overzicht in hun leven.

Bewoners kunnen zich in huis en in de directe omgeving grotendeels zelfstandig verplaatsen. Buiten het terrein van locatie Nieuwenoord is voortdurend begeleiding nodig. Deze is deskundig op het gebied van gebarentaal/doofheid, storingen in het autistisch spectrum en epilepsie. De bewoners krijgen fulltime dagbesteding aangeboden, passend bij hun mogelijkheden.

Ligging
Vijverlaan 13, voorheen bekend onder de naam Berkenlaan 2, staat aan een rustige straat op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route