Vijverlaan 1

Op Vijverlaan 1 wonen 8 ouder wordende bewoners met een ernstig verstandelijke beperking.

Op Vijverlaan 1 wonen 8 ouder wordende bewoners met een ernstig verstandelijke beperking. Er zijn 7 mannelijke en 1 vrouwelijke cliënt.

De bewoners van Vijverlaan 1 hebben behoefte aan overzicht en een gezellige woonomgeving. De begeleiding is gebaseerd op de individuele zorgvraag en bieden activiteiten individueel en in de groep. 

We zijn gericht op het behouden van de zelfredzaamheid en vaardigheden en dragen zorg voor een rustige, maar actieve oude dag. In de communicatie met de bewoners wordt onder andere gebruik gemaakt van pictogrammen en fotoverwijzers. 

‘s Ochtends krijgen de bewoners hulp bij het starten van de dag. Op werkdagen gaan zij daarna naar een dagbestedinglocatie op Nieuwenoord, bijvoorbeeld naar Loods 17 of Industrie B. ’s Avonds is er ruimte voor allerlei activiteiten, zoals puzzelen, tekenen, muziek luisteren, foto’s kijken of televisie kijken. Enkele avonden in de week bezoeken de cliënten een avondclubje op het terrein. 

Vijverlaan 1 heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken en er zijn 2 gedeelde badkamers. De woning is gelijkvloers. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer die ingericht is naar hun wensen en mogelijkheden. De begeleiding kookt zelf voor de clienten en 

Vijverlaan 1 vormt een cluster met Vijverlaan 3 en 5. Tijdens de lunch wordt samengewerkt met Vijverlaan 3. Er zijn 2 begeleiders op momenten dat er meer aandacht en tijd nodig is voor de cliënten, zoals 3 ochtenden in de week bij persoonlijke verzorging, 2 avonden voor hobby’s buitenhuis en in het weekend. 

Ligging 

Vijverlaan 1 ligt op locatie Nieuwenoord. Dit bosrijke en beschutte terrein in het buitengebied van Baarn biedt de bewoners veel bewegingsruimte, veiligheid en vrijheid. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, een cultureel centrum en een kinderboerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten onder begeleiding wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld en bijvoorbeeld naar een pannenkoekenrestaurant. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route