Hoenderberg 43 (Tiuri)

In woonhuis Tiuri wonen jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Zij worden begeleid vanuit een antroposofische visie.

In woonhuis Tiuri wonen jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Zij krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie. Tiuri is een locatie van Christophorus in de Amersfoortse wijk Vathorst.

Het huis bestaat uit 2 woningen:

  • een voor 3 jongeren en volwassenen met licht verstandelijke beperkingen
  • een voor 8 jongeren en volwassenen met matig tot ernstig meervoudige of verstandelijke beperkingen.

De begeleiders van Tiuri helpen cliënten in hun verdere groei naar zelfstandigheid. Ze leren allerlei sociale en praktische vaardigheden, zoals rekening met elkaar houden en op tijd naar je werk gaan. Daarnaast leren zij boodschappen doen of hun kleren wassen. Met als uiteindelijke doel dat ze zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen vormgeven.

Overdag gaan de cliënten naar hun werk, naar school of naar dagbesteding. De dagelijkse begeleiding verschilt per cliënt. Structuur, ritme en regelmaat zijn belangrijke uitgangspunten. 

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Tiuri ligt in de Amersfoortse wijk Vathorst. Daarnaast heeft Christophorus nog 10 woonhuizen en een aantal dagbestedinglocaties in Bosch en Duin. Voor een deel in karakteristieke villa’s uit het begin van de vorige eeuw, voor een deel in later gebouwde panden met een eigen architectuur vanuit de antroposofische traditie. Christophorus beschikt over een eigen gezondheidscentrum.

Routeplanner

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route