Sculpturentuinlaan

Sculpturentuinlaan is een woonlocatie van Amerpoort in Vleuten.

Hier wonen (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en verschillende bijkomende problematiek. Begeleiding aan deze (jong)volwassenen is erop gericht hen te ondersteunen om te oefenen zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Iedereen die er woont heeft hierin zijn of haar eigen hulpvraag waarbij begeleiders ondersteuning bieden.

De locatie Sculpturentuinlaan bestaat uit één deel van de straat. Er is een deel met 12 studio’s. In de studio’s wonen jongvolwassenen die hulpvragen hebben die meer gericht zijn op het trainen van zelfstandig wonen. De leeftijd van deze bewoners ligt gemiddeld tussen de 18 en 28 jaar.

Het andere deel van de woningen bestaat uit 19 appartementen. Deze appartementen zijn bedoeld voor langdurige bewoning door (jong)volwassenen die al een grotere woning kunnen onderhouden.

Door de combinatie van studio’s en appartementen zouden bewoners van een studio naar een appartement kunnen verhuizen, als hun hulpvraag nog passend is voor de Sculpturentuinlaan. Alle bewoners hebben een eigen studio of appartement met keukenblok, douche en toilet. Er zijn verder algemene ruimtes als een woonkamer met keuken, een tuin en zijn er twee kantoren voor begeleiders.

Op locatie Sculpturentuinlaan is voor alle 31 bewoners 24 uur per dag begeleiding beschikbaar of bereikbaar.

Ligging

Sculpturentuinlaan is te vinden in de nieuwbouwwijk Vleuterweide in Vleuten, met meerdere winkelcentra in de buurt. De locatie ligt 9 kilometer van het centrum van Utrecht en is zowel met openbaar vervoer als eigen vervoer goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

E-mail: sculpturentuinlaan@amerpoort.nl

${carousel}

Routeplanner