Paulinapolder

In woonhuis Paulinapolder wonen jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

In woonhuis Paulinapolder, in de Amersfoortse wijk Vathorst, wonen jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Het huis is een geschakelde woning in een nieuwe wijk. Het winkelcentrum is op loopafstand: de cliënten gaan hier vaak (onder begeleiding) gezellig winkelen of de dagelijkse boodschappen doen.

Iedere cliënt heeft een eigen kamer die hij of zij zelf mag inrichten. Er zijn 2 huiskamers waar de bewoners eten en samen activiteiten ondernemen. De bewoners wonen hier tijdelijk. Met een trainingsprogramma worden ze voorbereid op het wonen op een passende woonplek.

In Paulinapolder is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De begeleiders van Paulinapolder helpen de jongeren in hun verdere groei naar zelfstandigheid. Ze leren allerlei sociale en praktische vaardigheden, zoals rekening houden met elkaar en op tijd naar je werk gaan. Daarnaast leren zij boodschappen doen of hun kleren wassen. Met als uiteindelijke doel dat ze zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen vormgeven.

Overdag gaan de cliënten naar hun werk, naar school of naar dagbesteding. Elke week is er een gezamenlijk overleg. We bespreken de dagelijkse dingen, ze kunnen vragen stellen en hun wensen uiten. Ze krijgen informatie over veranderingen binnen de organisatie die voor hen van belang zijn.

Ligging

Paulinapolder is te vinden in de Amersfoortse wijk Vathorst, tegenover een winkelcentrum en 5 minuten lopen vanaf het station.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route