Paladijnenweg

Begeleid wonen voor volwassenen en ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Paladijnenweg is een woonlocatie voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Dankzij persoonlijke begeleiding kunnen zij zoveel mogelijk zelf vorm en inhoud aan hun leven geven. Paladijnenweg is te vinden in de wijk Schothorst in Amersfoort.

Paladijnenweg is een appartementencomplex van 3 verdiepingen, Zij delen het complex met mensen die ondersteuning krijgen van GGZ Centraal. Het complex is verdeelt in verschillende type appartementen of studio’s die allen verschillen van indeling. In alle appartementen en studio’s is aanwezig: hal, woon/zit slaapkamer, keukentje, bergkast met waterboiler, badkamer met toilet en wasmachineaansluiting.

Dit pand heeft een lift. Sommige appartementen op de begane grond hebben een tuin. Enkele appartementen op de tweede en derde verdieping hebben een klein balkon. Er zijn 2 gezamenlijke schuren voor fiets of scooter.

Paladijnenweg heeft een inloop waar voor een aantal cliënten wordt gekookt en is er de mogelijkheid om hier gezamenlijk te eten en koffie en thee te drinken. Er wordt door cliënten ook zelf gekookt op hun eigen appartement, of ze halen een maaltijd af bij de inloop en nuttigen deze op hun eigen appartement. De inloop is overdag geopend. Bij mooi weer wordt er gebruik gemaakt van de grote tuin achter de inloop. Een aantal cliënten helpt graag mee rondom taken op de inloop en de locatie.

Cliënten krijgen ondersteuning/aansturing aangeboden op verschillende gebieden die het wonen op locatie Paladijnenweg vraagt. We spreken hier van ondersteuning op maat wat geboden wordt op het eigen appartement en daarbuiten. Denk aan bijv. medicatiebeheer of het begeleiden naar een huisarts of specialist. Voor alle cliënten geldt dat nabijheid en ondersteuning van het team nodig is om te kunnen functioneren. Op vrijdag doen sommige cliënten samen met begeleiding boodschappen en wordt er die dag een lunch verzorgt.

Er is 24 uur per dag begeleiding met ’s nachts een slaapdienst.

Ligging

Paladijnenweg ligt op loopafstand van winkels en een bushalte. Iets verderop is het stadscentrum en het NS-station.

Routeplanner