Otheense Kreek

Otheense Kreek is een woonvoorziening in Amersfoort voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, soms in combinatie met gedragsproblemen.

Otheense Kreek is een woonvoorziening voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met bijkomende problemen zoals bijvoorbeeld autisme, psychische of verslavingsproblematiek. Otheense Kreek is te vinden in de wijk Kattenbroek in Amersfoort.

Op de Otheense kreek wonen 11 cliënten ieder in hun eigen appartement. De appartementen van de Otheense Kreek zijn verdeeld over zes huizen met elk twee appartementen. Alle appartementen hebben een eigen opgang, slaapkamer, douche en toilet. In de woonkamer is een keukenblok met vierpits elektrische kookplaat.

De bewoners delen de tuin met elkaar.

Ik wil best meehelpen. Ik voel me hier thuis. En dat is wederzijds. Ze noemen me allemaal pa.
Rien Wijma | Vrijwilliger

Het team van de Otheense kreek begeleidt daarnaast nog zes cliënten die ambulant in de wijk Kattenbroek en Nieuwland wonen.

De Otheense Kreek heeft een ontmoetingsruimte om samen te eten, een praatje te maken of een spelletje te doen. ‘De Ontmoeting’ is geopend:

  • Ontbijt: van 7.45 tot 9.00
  • Koffie door de week: 10.30 tot 11.00
  • Koffie in het weekend: 11.00 tot 12.00
  • Thee/koffie avondmaaltijd: 16.15 tot 19.30

Voor cliënten is begeleiding dag en nacht beschikbaar of bereikbaar. Op nummer 12 is het kantoor en de slaapwacht gehuisvest.

Ligging

De appartementen van de Otheense Kreek liggen in de rustige en gezellige wijk Kattenbroek. De locatie is prima bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en auto.

Op loopafstand is het winkelcentrum Emiclaer te vinden, waar elke donderdag markt is. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid.

In AmerZine kunt u het artikel teruglezen van vrijwilliger Rien en zijn dochter Sabine.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route