Otheense Kreek

Otheense Kreek is een woonvoorziening in Amersfoort voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, soms in combinatie met gedragsproblemen.

Voor wie

Op de locatie Otheense Kreek in Amersfoort wonen mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Zoals bijvoorbeeld autisme, psychische problemen of een verslaving. Iedereen heeft een eigen appartement. Maar veel bewoners zien elkaar bijna elke dag in de gezamenlijke inloop. 

De woning

Aan de Otheense Kreek staan zes woningen in een rij. Elke woning is verdeeld in twee appartementen. De ene bewoner woont beneden, de ander op de eerste verdieping. Elk appartement bestaat uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer. De bewoners delen de tuin met elkaar. De woning op nummer 12 heeft een gezamenlijke inloopruimte met keuken ‘De Ontmoeting’ en een kantoor voor de begeleiding. De inloop is geopend tijdens het ontbijt, op momenten voor koffie en thee en rond het avondeten.

De begeleiding

De begeleiding is erop gericht de cliënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen kracht te zetten. De bewoners van de Otheense Kreek doen ook veel zelf en samen. Er is een actieve cliëntenraad. Cliënten denken zelf actief mee over wat zij belangrijk vinden in hun huis en in hun leven. De begeleiders zijn dag en nacht bereikbaar voor vragen. ’s Nachts is er een slaapwacht. Het team van de Otheense Kreek begeleidt ook een aantal cliënten die zelfstandig in de wijken Kattenbroek en Nieuwland wonen. 

De omgeving

De appartementen van de Otheense Kreek liggen in de rustige en gezellige wijk Kattenbroek. De locatie is prima bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en auto. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen. Winkelcentrum Emiclaer ligt op loopafstand. Elke donderdag is er markt bij winkelcentrum Emiclaer. 

Meer weten?

De afdeling Zorgbemiddeling weet of er plek is aan de Otheense Kreek.
 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route