Nieuwenoordlaan 4 en 6

Op Nieuwenoordlaan 4 en 6 wonen cliënten met een zeer ernstige tot ernstige verstandelijke beperking.

Op Nieuwenoordlaan 4 wonen 5 cliënten met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Het accent van begeleiden ligt op voorspelbaarheid. Met een aantal cliënten wordt gewerkt met verzorgingskaarten. De algemene dagelijkse levensverrichtingen worden grotendeels overgenomen. Hierbij is het wel van groot belang om te blijven kijken wat de cliënten zelf kunnen en wanneer je het als begeleider overneemt. De bewoners van Nieuwenoordlaan 4 ordenen de wereld overwegend lichaamsgebonden.

Op Nieuwenoordlaan 6 wonen 6 cliënten met een zeer ernstige tot ernstige verstandelijke beperking die een kort lijntje met de begeleider nodig hebben. Vanuit deze duidelijkheid en nabijheid van de begeleider durven ze de wereld te verkennen. De begeleidingsstijl is duidelijk, responsief en warm. Responsiviteit betekent dat begeleiders zich inspannen om het soms moeilijk verstaanbare gedrag van cliënten te begrijpen en te beantwoorden. Er wordt gewerkt aan de hand van de contactcirkels.

De bewoners van Nieuwenoordlaan 6 ordenen de wereld overwegend lichaamsgebonden, beginnend associatief. Lichaamsgebonden associëren is de wereld ordenen op het niveau van een baby, aan de hand van lichamelijk contact en eerste levensbehoeften. Iedere cliënt heeft een eigen zit/ slaapkamer van gemiddeld 15m² met uitzicht op de prachtige bosrijke omgeving. 

Ligging

Nieuwenoordlaan 4 en 6 zijn te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route