Dennenweg 18b (Nachtegaal)

In de sfeervolle villa Nachtegaal in Bosch en Duin wonen jongeren met een verstandelijke beperking en uiteenlopende zorgvragen.

In Nachtegaal wonen jongeren met een verstandelijke beperking en uiteenlopende zorgvragen. Zij krijgen begeleiding vanuit de antroposofische visie. Woonhuis Nachtegaal is gevestigd in een sfeervolle villa in Bosch en Duin.

Nachtegaal staat op het bosrijke terrein van Christophorus in Bosch en Duin. Rust is hier belangrijk. Dit komt tot uiting in de inrichting van het huis en in de begeleiding van de jongeren. De vaste (antroposofische) rituelen bieden een veilige voorspelbaarheid. We hebben een grote huiskamer, een ruime keuken en een tuin.

Iedere cliënt heeft een eigen kamer. De meeste slaapkamers zijn boven. Cliënten die boven slapen, moeten dus zelf de trap op kunnen lopen. De benedenverdieping van het huis is geschikt voor rolstoelgebruik. In Nachtegaal is 24 uur per dag zorg en begeleiding aanwezig. Het team is gespecialiseerd in intensieve begeleiding. Overdag gaan de jongeren naar school of naar dagbesteding.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Nachtegaal staat op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier staan ook 9 andere woonhuizen en een aantal dagbestedinglocaties van Christophorus. Voor een deel gevestigd in karakteristieke villa’s uit het begin van de vorige eeuw, voor een deel in later gebouwde panden met een eigen architectuur. Christophorus heeft ook 2 woonhuizen in de Amersfoortse wijk Vathorst. Christophorus beschikt over een eigen gezondheidscentrum. Op het terrein in Bosch en Duin is ook een vrije school gevestigd. De Meerklank is een school voor speciaal onderwijs en onderdeel van Wereldkidz.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route