Duinweg 35 (Melchior)

Wonen en logeren voor mensen met ernstig verstandelijke beperking vanuit een antroposofische visie.

Melchior is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. De begeleiding wordt gegeven vanuit een antroposofische visie.

Sfeer

Melchior biedt plaats aan 6 cliënten en heeft 1 logeerplek. Er is een gezellige, huiselijke sfeer, verzorgd door een enthousiast team.. De tuin van Melchior grenst direct aan het Panbos.

Op Melchior wonen jongeren tussen de 12 en 20 jaar met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding in Bosch en Duin of op andere locaties. In het weekend organiseren we verschillende activiteiten, zoals lekker een frisse neus halen tijdens een boswandeling of voorlezen en samen muziek maken. In Melchior is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Het team werkt met spoor A.

Melchior heeft een eigen visie geformuleerd;

Melchior is een veilig en warm thuis waarin iedereen uniek is.
Hier ondersteunen wij de jongeren in het vormen van hun eigen ‘ik’.
Zij worden gezien, krijgen aandacht, structuur en worden uitgedaagd.

Ligging

Melchior is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo`n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 8 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedingslocaties, de ‘werkplaatsen’ genoemd en u vindt er een gezondheidscentrum. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Antroposofie

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Routeplanner