Duinweg 35 (Melchior)

Wonen en logeren voor mensen met ernstig verstandelijke beperking vanuit een antroposofische visie.

Op Melchior wonen zes jongeren tussen de 15 en 23 jaar met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding in Bosch en Duin. 

Er is een gezellige, huiselijke sfeer, verzorgd door een enthousiast en professioneel jong team. De natuurlijke tuin van Melchior grenst direct aan het Panbos en biedt mogelijkheden tot wandelen, picknicken en spelen in het bos.

In het weekend organiseren we verschillende activiteiten, zoals een frisse neus halen tijdens een boswandeling, knutselen, voorlezen en samen muziek maken. 

In Melchior is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Het team werkt met spoor A en is geschoold volgens de fysieke weerbaarheid. 

Melchior heeft een eigen visie geformuleerd:
Melchior is een veilig en warm thuis waarin iedereen uniek is.
Hier ondersteunen wij de jongeren in het vormen van hun eigen ‘ik’.
Zij worden gezien, krijgen aandacht, structuur en worden uitgedaagd.

Ligging

Melchior is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo`n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 8 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedingslocaties, de ‘werkplaatsen’ genoemd en u vindt er een gezondheidscentrum. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Antroposofie

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Routeplanner