Meerdonk

Meerdonk is een woning voor (jong)volwassenen met een matig verstandelijke beperking. Deze omgebouwde eengezinswoningen liggen in de rustige woonwijk Kattenbroek.

In Meerdonk wonen jongvolwassenen en volwassenen met een matig verstandelijke beperking. Meerdonk is te vinden in een rustige straat in de woonwijk Kattenbroek in Amersfoort.

De locatie gaat begin 2020 sluiten. Er is een nieuwe locatie in aanbouw aan de Operaweg in Amersfoort. 

Meerdonk omvat 4 eengezinswoningen die verbouwd zijn tot 2 woonhuizen met plek voor 6 en 4 cliënten. Elke cliënt heeft zijn eigen slaapkamer, maar de focus ligt op gezamenlijk wonen. Er zijn aanpassingen gedaan voor mensen die slecht ter been zijn. Zo is er onder andere een doucheruimte met een vaste douchestoel. De woonhuizen van Meerdonk zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

De cliënten verschillen in hoe zelfredzaam ze zijn. Een vast begeleidingsteam werkt in beide woningen. Bijna alle cliënten gaan dagelijks met een taxi naar dagbesteding. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is er geen begeleiding aanwezig, behalve op de woensdag en in het weekend.

Meerdonk is een gezellige woonlocatie met veel aandacht voor de cliënten. Op sommige dagen verzorgen vrijwilligers het vervoer naar de avondclubjes waar de cliënten naar toe gaan. Ook zijn er vrijwilligers die een vast bezoekadres zijn voor knusse diners.

Ligging

Meerdonk ligt aan een rustig woonerf met aan de overkant een klein speelplein en een zandbak. Het winkelcentrum Emiclaer is vlakbij. Aan de andere kant van de straat lig het Schothorsterpark, dat net als het winkelcentrum lopend goed bereikbaar is. In de buurt bevinden zich ook een huisarts, tandarts en apotheek.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route