Mariaoordlaan 1, 3, 5

Op Mariaoordlaan 1, 3 en 5 wonen jongvolwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Soms is er ook sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag en/of een stoornis in het autismespectrum.

Er zijn twee groepen op de Mariaoordlaan 1, 3 en 5: Luna en Carpe Diem.

Luna

Op Luna wonen 8 jongvolwassenen van 15-34 jaar met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals stoornissen in het autismespectrum, hechtingsproblematiek en Smith Magenis Syndroom. Daarnaast is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag.  

Luna zit op de 1e verdieping van een mooi ruimtelijk gebouw en bestaat uit 8 studio’s. Iedere bewoner heeft zijn eigen studio met eigen badkamer, keukenblokje en (apart) slaapgedeelte. Er is een gezamenlijke woonkamer met open keuken. Aan de woonkamer zit een groot dakterras waar de bewoners heerlijk in het zonnetje kunnen zitten.  

Wij bieden intensieve begeleiding in een veilige omgeving en huiselijke sfeer. Dit maakt dat er ruimte is om samen met de bewoner te werken aan persoonlijke doelen, die aangepast zijn aan zijn of haar mogelijkheden. Dit doen we door het bieden van uitdaging en stabiliteit. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met ouders en overige netwerken van de bewoners.

Carpe Diem

In Carpe Diem wonen jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar met een matig tot licht verstandelijke beperking. Soms is er ook sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag en/of een stoornis in het autismespectrum. Carpe Diem bevindt zich in de groene, beschermde omgeving van locatie Nieuwenoord in Baarn.

Carpe Diem beschikt over 6 appartementen. Iedere cliënt heeft een eigen appartement. Daarnaast is er een gezellige, gezamenlijke woonkeuken, woonkamer en vrijetijdsruimte.

De begeleiding van cliënten is gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei, met de nadruk op wonen, werk en het sociale netwerk. Doel is om cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten wonen en leven. De cliënten van Carpe Diem kunnen zich in huis en op locatie Nieuwenoord zelfstandig bewegen. Buiten het terrein hebben zij daar begeleiding bij nodig.

Carpe Diem biedt 24 uur per dag begeleiding en ondersteuning. Van 7.00 uur ’s ochtends tot 22.30 uur in de avond zijn onze medewerkers op de locatie aanwezig. ’s Nachts maken we gebruik van de nachtdienst die op het terrein aanwezig is.

Ligging

Luna en Carpe Diem zijn te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route