Magnolia

Magnolia is een huis waar mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking wonen. Magnolia is onderdeel van Het Kwatrijn.

Magnolia is een huis waar mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking wonen. Magnolia is onderdeel van Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een beschutte woonlocatie van Amerpoort in Soest voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. 

In het huis Magnolia wonen 7 mensen. Eén van de bewoners heeft een appartement waar van uit hij 1 op 1 wordt begeleidt. Er is een gezamenlijke woonkamer, meerdere badkamers en een afgesloten keuken. De bewoners van Magnolia hebben veel verzorging nodig. De woning heeft een eigen afgeschermde tuin. Er is ook een grote belevingstuin waar veel gebruik van wordt gemaakt.

De begeleiders van Het Kwatrijn maken gebruik van de methode Werken met De Curve. Deze methode heeft als doel om een uitdagend en evenwichtig dagprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking. Begeleiders bieden met behulp van deze methode voorspelbaarheid, nabijheid en zorgen voor een afwisselend activiteitenaanbod. Ze proberen de bewoners zoveel mogelijk deel te laten nemen aan hun eigen leven.

De begeleiders van Het Kwatrijn zijn professionals die zich bewust zijn van het feit dat ze nooit zijn uitgeleerd. Er is daarom ook veel aandacht voor het voortdurend bijhouden van het vakmanschap (zie ook: gewooneengoedebegeleider.nl).

Het belangrijkste is dat je met liefde voor de cliënt werkt; zo'n dagprogramma is daarbij belangrijk om hun vertrouwen te winnen.
Laura Roestenburg | Coördinerend begeleider MVG bij Magnolia

Ligging

Magnolia is één van de vier woningen van Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een woon-werkgemeenschap aan de rand van het natuurgebied de Soester Eng. In 2014 is het terrein van Het Kwatrijn gerenoveerd door het televisieprogramma Onze Tuin van RTV Utrecht. Er zijn in die tijd een dierenweide, moestuin, belevingstuin, voetbalveld en skeelerpad aangelegd.

Op 300 meter afstand is een winkelcentrum, een brievenbus en een trein- en busstation. Verder bevinden zich een huisartsenpraktijk en een apotheek in de nabije omgeving.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route