Isengardplein 18 en 20

Isengardplein 18/20 is een kleinschalige behandel- en woonvoorziening voor kinderen en jongeren met een zeer intensieve begeleidingsvraag.

Isengardplein 18/20, ook wel bekend als Amethist, is een kleinschalige behandel- en woonvoorziening voor kinderen en jongeren met een zeer intensieve begeleidingsvraag. De kinderen en jongeren, in de leeftijd van 14 tot 36 jaar, hebben een matig tot ernstig verstandelijke beperking en vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. Het Isengardplein is te vinden op locatie Nieuwenoord in Baarn.

De woning van Isengardplein 18/20 is gehuisvest in een mooi nieuw gebouw op de begane grond. In de woning is plek voor 10 cliënten, die er hun eigen slaapkamer hebben. Op de woning is er voor 2 kinderen/jongeren een appartement beschikbaar. De cliënten hebben 2 gezamenlijke woonkamers en delen 4 badkamers. 

De kinderen/jongeren van Isengardplein 18/20 hebben behoefte aan een veilige en duidelijke omgeving en een actieve invulling van hun dag. De woning beschikt over een ruime, afgeschermde tuin waar de kinderen/jongeren heerlijk buiten kunnen zijn. Verder maken ze gebruik van de faciliteiten van locatie Nieuwenoord: gymnastiek, wandelen naar boerderij De Huydecoper, spelen in de speeltuin of eten een ijsje op het terras van het Cultureel Centrum.

Isengardplein 18/20 biedt kinderen en jongeren met een zeer intensieve begeleidingsvraag een veilige plek. Een professioneel team is extra getraind in het begeleiden en behandelen van deze bijzondere doelgroep, zodat ze op creatieve wijze en met inlevingsvermogen aansluiten op de zorgvragen.

Het merendeel van de cliënten van Isengardplein 18/20 gaat overdag naar verschillende dagbesteding locaties op locatie Nieuwenoord. Er is veel overleg tussen wonen, dagbesteding en ouders.

Ligging

Isengardplein 18/20 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, zwembad, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route