Isengardlaan 5 en 7

Isengardlaan 5 en 7 is een ruime, geschakelde woning voor 8 mensen met een ernstig verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag.

Isengardlaan 5 en 7 is een ruime, geschakelde woning waarbinnen twee groepen gesitueerd zijn, voor in totaal acht mensen met een zeer ernstige, - tot matig verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag. Iedere cliënt van Isengardlaan 5 en 7 heeft een eigen slaapkamer. De cliënten maken gebruik van een gezamenlijke woonkamer en een ruime keuken. Isengardlaan 5 en 7 is rolstoelvriendelijk en is te vinden op locatie Nieuwenoord in Baarn.

De kracht van Isengardlaan 5 en 7 is de speciale begeleiding en zorg in een gefundeerd pedagogisch klimaat aan mensen met een specifieke en bijzondere hulpvraag. Deze cliënten hebben - naast een verstandelijke beperking – ook bijkomende psychiatrische problematieken, zoals stoornissen in het autismespectrum en vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag.

begeleidingsstijl

De begeleidingsstijl binnen de groepen is te omschrijven als duidelijk, sensitief – responsief en warm. Responsiviteit betekent dat begeleiders zich inspannen om het soms moeilijk verstaanbare gedrag van cliënten te begrijpen en te beantwoorden. Er wordt eclectisch (het toepassen van meerdere begeleidingsmethodieken en instrumenten) gewerkt waardoor er op de verschillende ondersteuningsbehoeften van de cliënten wordt aangesloten.

Op Isengardlaan 5 wonen vier cliënten met een zeer ernstige tot matige verstandelijke beperking. Vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie worden de cliënten op Isengardlaan 5 op een rustig tempo, met veel nabijheid, duidelijke communicatie en vaste volgordes binnen hun dag begeleid. Het bieden van een uitdagend en evenwichtig dagprogramma waarbinnen de bijzondere prikkelverwerking van de cliënten een grote rol speelt, staat hierbij centraal.

Op Isengardlaan 7 wonen vier cliënten met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Het accent van begeleiden ligt op voorspelbaarheid, bieden van veiligheid en vertrouwen, en het aangeven en coachen op mogelijkheden, als wel het ervaren van grenzen. De bewoners van Isengardlaan 7 ordenen de wereld overwegend associatief, beginnend structurerend.

Ligging

Isengardlaan 5 en 7 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route