Calluna

Calluna in Soest biedt een veilige woon- en leefomgeving voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking en een zeer intensieve zorg- en begeleidingsvraag.

Calluna is een huis waar mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking wonen. Calluna is onderdeel van Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een beschutte woonlocatie van Amerpoort in Soest voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

In het huis Calluna wonen 7 mensen. Er is een gezamenlijke woonkamer, meerdere badkamers en een afgesloten keuken. De bewoners van Calluna hebben veel verzorging nodig. De woning heeft een eigen afgeschermde tuin. Ook kunnen de bewoners wandelen en gebruik maken van de belevingstuin. De begeleiders van Calluna werken cliëntvolgend. Dat houdt in dat begeleiders van de woning ook werken op een van de dagbestedingsgroepen van Sensus.

De begeleiders van Het Kwatrijn maken gebruik van de methode Werken met De Curve. Deze methode heeft als doel om een uitdagend en evenwichtig dagprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking. Begeleiders bieden met behulp van deze methode voorspelbaarheid, nabijheid en zorgen voor een afwisselend activiteitenaanbod. Ze proberen de bewoners zoveel mogelijk deel te laten nemen aan hun eigen leven.

De begeleiders van Het Kwatrijn zijn professionals die zich bewust zijn van het feit dat ze nooit zijn uitgeleerd. Er is daarom ook veel aandacht voor het voortdurend bijhouden van het vakmanschap (zie ook: gewooneengoedebegeleider.nl).

Ligging

Calluna is één van de vier woningen van Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een woon-werkgemeenschap aan de rand van het natuurgebied de Soester Eng. In 2014 is het terrein van Het Kwatrijn gerenoveerd door het televisieprogramma Onze Tuin van RTV Utrecht. Er zijn in die tijd een dierenweide, moestuin, belevingstuin, voetbalveld en skeelerpad aangelegd.

Op 300 meter afstand is een winkelcentrum, een brievenbus en een trein- en busstation. Verder bevinden zich een huisartsenpraktijk en een apotheek in de nabije omgeving.

Routeplanner