Kolonieweg 5a (Amaryllis)

Amaryllis is een huis waar jongvolwassen mensen met een matige en lichte verstandelijke beperking wonen.

Amaryllis is een huis waar jongvolwassen mensen met een matige en lichte verstandelijke beperking wonen. Amaryllis is onderdeel van  Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een beschutte woonlocatie van Amerpoort in Soest voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

In het huis Amaryllis wonen 7 mensen. Eén van de bewoners heeft een appartement waar van uit hij 1 op 1 wordt begeleidt. Er is een gezamenlijke woonkamer, twee badkamers en een open keuken. De woning heeft een eigen tuin. Ook kunnen de bewoners wandelen, fietsen en skeeleren op het terrein van Het Kwatrijn of in de directe omgeving.

De begeleiders van Amaryllis maken gebruik van de methode ARGOS. Deze methode helpt begeleiders om de begeleiding vorm te geven aan mensen die naast een verstandelijke beperking ook een ontwikkelingsbeschadiging hebben.

De begeleiders van Het Kwatrijn zijn professionals die zich bewust zijn van het feit dat ze nooit zijn uitgeleerd. Er is daarom ook veel aandacht voor het voortdurend bijhouden van het vakmanschap (zie ook: gewooneengoedebegeleider.nl).

Ligging

Amaryllis is één van de vier woningen van Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een woon-werkgemeenschap aan de rand van het natuurgebied de Soester Eng. In 2014 is het terrein van Het Kwatrijn gerenoveerd door het televisieprogramma Onze Tuin van RTV Utrecht. Er zijn in die tijd een dierenweide, moestuin, belevingstuin, voetbalveld en skeelerpad aangelegd.

Op 300 meter afstand is een winkelcentrum, een brievenbus en een trein- en busstation. Verder bevinden zich een huisartsenpraktijk en een apotheek in de nabije omgeving.

Routeplanner