Gaastgracht

De Gaastgracht is een woonlocatie voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking.

De Gaastgracht is een woonlocatie voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in diverse leeftijden, van jongvolwassene tot de ouder wordende cliënt. Er wordt 24-uurs begeleiding geboden. Locatie Gaastgracht is gevestigd in Amersfoort, wijk Vathorst.

Impressie van de locatie

De Gaastgracht biedt wonen en begeleiding aan 15 cliënten. Inpandig beschikt de woonlocatie over 12 studio’s, verdeeld over 3 verdiepingen. Daarnaast behoren 3 naastgelegen appartementen tot de locatie. Op de begane grond van de Gaastgracht bevinden zich een gemeenschappelijke keuken en woonkamer, waar iedere bewoner gebruik van kan maken. Elke studio bestaat uit een woon/slaapkamer, keuken, badkamer met toilet en een kleine berging met aansluiting voor een wasmachine. Daarbij beschikt elke studio over een gedeeld balkon. 

Soort ondersteuning/dagritme

Cliënten wonend op de Gaastgracht gaan veelal naar werk of dagbesteding. Daarnaast heeft iedere bewoner zijn eigen taak in het gemeenschappelijke huishouden op de woonlocatie. De avondmaaltijd wordt samen met cliënten gekookt voor wie niet zelfstandig een avondmaaltijd kan bereiden of liever gezamenlijk wil eten. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig op de locatie, in de nachturen is dit een slapende wacht. Begeleiding wordt op diverse levensterreinen geboden, dit kan zowel op praktisch als op sociaal-emotioneel gebied zijn. De oplossingsgerichte methodiek staat centraal in de begeleiding. De cliënt wordt uitgedaagd om zichzelf verder te ontwikkelen en de eigen zelfredzaamheid te vergroten. 

Ligging

Woonlocatie Gaastgracht ligt centraal in de wijk Vathorst van Amersfoort en is onderdeel van wooncomplex ‘Foortse Brug’ met een gemeenschappelijke binnentuin. Kenmerkend voor de omgeving zijn de vele grachten die Vathorst rijk is, waarbij de Gaastgracht oogt als luxe grachtenpand. Het winkelcentrum Vathorst, met diverse supermarkten en vele andere winkels, ligt op vijf minuten loopafstand van de woning. Ook andere faciliteiten, zoals sportschool, bibliotheek, huisarts- en tandartspraktijk, openbaar vervoer waaronder treinstation Vathorst en diverse bushaltes zijn op loopafstand nabij de Gaastgracht.

De Foortste Brug

Gaastgracht is onderdeel van De Foortse Brug. Naast reguliere appartementen omvat De Foortse Brug ook vormen van wonen en dagbesteding voor mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. Amerpoort biedt binnen De Foortse Brug ook dagbesteding aan vitale oudere mensen met een verstandelijke beperking. De verschillende woonvormen worden gerealiseerd door Fokus, Abrona, Humanitas DMH en Amerpoort.

Routeplanner