't Fierhuis

't Fierhuis is een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm hebben gerealiseerd. Er wonen 12 jongvolwassenen.

't Fierhuis is een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm in Soest hebben gerealiseerd. De kinderen, inmiddels allemaal jongvolwassen, krijgen ondersteuning van onze deskundige medewerkers.

't Fierhuis is een vrijstaand woonhuis met 12 appartementen. Elke cliënt heeft een eigen appartement dat bestaat uit een woon-/slaapkamer met eigen badkamer en een keukenblok. De 2 woonkamers zijn de centrale plekken in ‘t Fierhuis. Daar komen cliënten elkaar tegen, eten zij met elkaar en kijken zij gezamenlijk tv. De centrale ontmoetingsplek is een belangrijk onderdeel van het huis en voorkomt dat een kind vereenzaamt op zijn eigen kamer.

De woning beschikt over een gezamenlijke kelder die als recreatieruimte wordt gebruikt. De woning is niet geheel rolstoeltoegankelijk. Alleen de begane grond en de kelderruimte zijn goed toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn of gebruik maken van een rolstoel.

Wat ik prettig vind bij Amerpoort (en dan speciaal bij 't Fierhuis waar Jeroen woont) is dat ik als vrijwilliger niet anders wordt behandeld dan de vaste staf.
Jeroen en vrijwilligster Lotte | 't Fierhuis

In ’t Fierhuis is altijd begeleiding aanwezig. Dus is er ook een (slaap)kamer voor de begeleiding. Onze begeleiding en ondersteuning speelt in op de individuele behoefte van de jongeren. Het ontwikkelen en stimuleren van hun zelfredzaamheid staan centraal, evenals het ondersteunen en motiveren in het aangaan en behouden van sociale contacten. De begeleiding werkt vanuit een coachende stijl en laat cliënten vanuit hun ervaringen zelf leren en ontwikkelen. De ouders van de jongeren zijn zeer betrokken bij hun leven en bij ‘t Fierhuis. De begeleiding trekt nauw op met de verwanten in het zorg- en ondersteuningsproces.

Ligging

't Fierhuis ligt aan een drukke weg in de gemeente Soest, direct achter winkelcentrum Soest-Zuid. Natuurgebied De Soesterduinen is op loopafstand, evenals het openbaar vervoer.

Website

www.fierhuis.nl

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route