Baarnseweg 2 (Erabel)

In woonhuis Erabel in Bosch en Duin wonen kinderen en jongeren met een licht of matig verstandelijke beperking.

Zij krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie. Erabel is een locatie van Christophorus – Amerpoort in Bosch en Duin. Erabel heeft een mooie, omheinde tuin en ligt dicht bij het Panbos. Logeren is ook mogelijk.

Matige verstandelijke beperking

De jongeren bij Erabel zijn tussen de 13 en 18 jaar. Deze, voorheen kindergroep, kan een langere periode bij elkaar blijven. Behalve een matige verstandelijke beperking is er bij de jongeren ook sprake van hechtingsproblematiek, moeilijk verstaanbaar gedrag en kenmerken van ASS problematiek. De indicatie van deze doelgroep varieert tussen ZZP-VG05 tot ZZP-VG07. Overdag gaan alle jongeren naar school, de meesten lopend naar vrije school Meerklank. In het weekend organiseren we allerlei activiteiten, zoals wandelen en muziek maken.

Samen met ouders en school

Erabel heeft een betrokken team dat de jongeren een warm thuis wil bieden en de samenwerking met ouders en school als een belangrijk onderdeel van de zorg ziet. Doorgaans werken er 2 begeleiders op 9 jongeren. De jongeren die bij Erabel wonen hebben veel behoefte aan structuur, voorspelbaarheid en duidelijkheid. Het team werkt daarom met een duidelijk dagprogramma, ondersteund met pictogrammen. Door te werken met signaleringsplannen handelt iedereen in het team op dezelfde manier wanneer een jongere bepaald gedrag vertoont. Deze voorspelbaarheid helpt de jongeren. Er wordt ontwikkelingsgericht gewerkt, geïnspireerd door de antroposofie. Dit betekent dat er vanuit wordt gegaan dat ‘elk kind, met of zonder een beperking, een gezonde kern heeft en ieder mens uniek is’. Begeleiders houden daar voortdurend rekening mee.

Ligging

Erabel is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo'n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 10 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum.

In Amersfoort heeft Christophorus nog 2 woningen voor jongvolwassenen. In een minder groene omgeving, maar met dezelfde sfeer. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Antroposofie

Christophorus, waar Erabel onderdeel van is, biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus in het boekje “Fijn dat je er bent”, Over het leven bij Christophorus.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route