Baarnseweg 2 (Egelantier)

In woonhuis Egelantier in Bosch en Duin wonen kinderen en jongeren met een matig verstandelijke beperking.

In de twee woongroepen Egelantier 1 en 2 wonen kinderen en jongeren met een matig verstandelijke beperking. Zij krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie. Egelantier is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. Logeren is ook mogelijk. Egelantier 1 heeft momenteel 7 cliënten, maar heeft plek voor 8. Egelantier 2 heeft momenteel 8 cliënten en een logee.

De problematiek is divers: autismespectrum, hechtingsproblematiek, ernstig meervoudige beperkingen en moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommige jongeren kunnen goed spreken, anderen communiceren met gebarentaal en pictogrammen. Alle jongeren hebben behoefte aan structuur, zowel individueel als op groepsniveau. De nadruk ligt op het begeleiden naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Op creatieve wijze en met inlevingsvermogen aansluiten op de (zorg)vragen vraagt om een stevige basis, zelfinzicht en maatschappelijke kennis. Daarom volgt ons team regelmatig trainingen op het gebied van autisme, seksualiteit, epilepsie en omgaan met agressie.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Egelantier is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo'n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 10 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum.

In Amersfoort heeft Christophorus nog 2 woningen voor jongvolwassenen. In een minder groene omgeving, maar met dezelfde sfeer. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route