Managuadreef 10 (De Kiezel)

Herstel van het gewone leven. Daar gaat het bij De Kiezel. Dat is een woonlocatie in Utrecht Overvecht voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Voor wie

De Kiezel is een woonplek voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Vaak is er sprake van, psychische problemen of middelengebruik. Ook komt het voor dat cliënten van De Kiezel vroeger dakloos zijn geweest. De Kiezel is een plek waar je je leven weer kunt opbouwen. Daarom is het belangrijk dat je een vorm van dagbesteding gaat doen als je in De Kiezel wilt wonen. 

De woning

De Kiezel bestaat uit meerdere appartementen in Overvecht en Zuilen. In Overvecht (noord) zijn veertien studio’s en appartementen in één straat. In de nabijheid van het kantoor van de begeleiding. Daarnaast zijn er een aantal losse woningen in de wijk. Verder zijn er zes woningen in Zuilen. Daar woon je wat verder weg van de begeleiding en kun je oefenen in het zelfstandig wonen.  Er is één woning beschikbaar voor een stel dat begeleid wil samenwonen. Je kunt je appartement of studio inrichten naar jouw smaak.

De begeleiding

Misschien heb je in je leven al zoveel hulpverleners gezien dat je weinig zin meer hebt in hulp. Bij De Kiezel zijn we dat wel gewend. Wij als begeleiders zijn er voor je, leggen contact en accepteren je zoals je bent. Dat betekent niet alles zomaar kan. We houden ons gewoon aan de wet. Ook maken we afspraken om burenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Samen kijken wat jij nodig hebt om te leven in een omgeving die veel van je vraagt. Denk aan: nee leren zeggen, grenzen stellen, overlast bespreekbaar maken. Wat hoort er bij wonen in de wijk? De begeleiding is overdag en ’s avonds aanwezig in het kantoor van De Kiezel. ’s Nachts zijn we telefonisch bereikbaar en kunnen we je zo helpen met dringende vragen.

De omgeving

De appartementen van De Kiezel liggen in de Utrechtse wijk Overvecht en Zuilen. In de wijk zijn verschillende winkelcentra, waaronder het grote Shoppingcenter Overvecht. Ook zijn er veel mogelijkheden om te sporten. De locaties van de Kiezel zijn goed bereikbaar met de bus. Parkeren is er gratis.

Routeplanner