Costa Ricadreef

Costa Ricadreef is een locatie voor actieve ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit 16 appartementen in de aanleunflat van woonzorgcentrum 't Huis aan de Vecht.

Costa Ricadreef is een locatie voor actieve ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Dankzij ondersteuning van Amerpoort kunnen hier 17 mensen zo zelfstandig mogelijk wonen in de omgeving van een regulier verzorgingshuis. Costa Ricadreef is te vinden in ’t Huis aan de Vecht in Utrecht.

Costa Ricadreef bestaat uit 16 appartementen in de aanleunflat van woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht’ in Utrecht. De appartementen bevinden zich op de 6e, 7e, en 8e  verdieping en zijn bereikbaar via 2 liften. Elke cliënt heeft een eigen, gelijkvloers en rolstoelvriendelijk appartement. De appartementen bestaan uit een slaapkamer, huiskamer met open keuken, ruime badkamer met douche en toilet, een opbergkast met aansluiting voor de wasmachine en droger. Op de 9e verdieping is een ruime inloop, waar cliënten op vaste tijden kunnen eten en drinken. Het is ook mogelijk om eten af te halen. Op de begane grond kunnen de bewoners meedoen aan verschillende activiteiten die door het woonzorgcentrum georganiseerd worden.

Bij Costa Ricadreef wonen cliënten redelijk zelfstandig tussen de overige bewoners van de aanleunflat. Tijdens de nacht kunnen de cliënten voor (lichamelijke) problemen via een systeem alarm maken waarna een verpleegkundige van het naastgelegen verzorgingshuis ondersteuning komt bieden. Er is geen slaap/waakwacht aanwezig.

Medewerkers van Amerpoort geven hen persoonlijke begeleiding onder andere bij vragen op het gebied van relaties, voeding, geldzaken, zinvolle daginvulling, begeleiding bij verlies en rouw en bijvoorbeeld contacten met verwanten onderhouden. De begeleider staat naast de cliënt en begeleidt via systeem-oplossingsgericht werken. De begeleider biedt zorg en ondersteuning bij ADL en HDL.

Heeft een bewoner meer verzorging of verpleging nodig? Dan kan deze gebruik maken van andere woonvormen binnen Amerpoort; locaties Ingelanden, Vinkeveen en Amersfoort.

Ligging

Costa Ricadreef ligt in de wijk Overvecht, op het punt waar twee waterwegen, de Vecht en de Klopvaart, samenkomen. Cliënten kunnen wandelen door de Vechtzoom, een klein park achter het woonzorgcentrum. Ook is een groot terras aan de achterzijde van het complex. Op 10 minuten loopafstand ligt een klein winkelcentrum en op 20 minuten een groot winkelcentrum (Winkelcentrum Overvecht). Op enkele minuten lopen is een bushalte.

/content/documents/amerpoort/amerpoort/quotes/franny-begeleider-costa-ricadreef

Routeplanner