Duinweg 35 (Talander)

In Talander wonen kinderen met een ernstig verstandelijke beperking. De meesten van hen hebben ook een lichamelijke of een zintuiglijke beperking.

In Talander wonen 8 kinderen met een ernstig verstandelijke beperking, vaak in combinatie met een lichamelijke of zintuiglijke beperking. Talander heeft 1 logeerplek. De kinderen krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie.

Talander is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. Het huis staat aan de rand van een bos waar we vaak wandelen. Het huis en de omgeving stralen veel rust uit. We hebben een gezellige huiskamer met grote schuifdeuren naar de tuin. Ieder kind heeft een eigen kamer die, samen met de begeleiding, sfeervol is ingericht. Het huis is rolstoeltoegankelijk.

In Talander is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. We bieden plaats aan 8 jonge kinderen (tussen de 6 en 15 jaar). De meesten van hen hebben meerdere beperkingen. Niet alleen in de woning, ook in de begeleiding staan rust, ritme en regelmaat centraal. Overdag krijgen de kinderen dagbesteding, binnen of buiten de woning.

Ons team is deskundig op het gebied van epilepsie en verpleegkundige handelingen.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Talander is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo`n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 10 bijzondere huizen met een warme sfeer.  Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum. In Amersfoort heeft Christophorus nog 2 woningen voor jongvolwassenen. In een minder groene omgeving, maar met dezelfde sfeer. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Routeplanner