Calipso

Een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm hebben gerealiseerd.

Bij ouderinitiatief Calipso wonen 26 bewoners met een licht verstandelijke beperking. Calipso is opgezet als een woongroep: sociale ontmoetingen tussen bewoners en samen op een ‘huiselijke’ manier wonen vormen het uitgangspunt. De bewoners eten regelmatig gezamenlijk en iedereen levert op zijn eigen manier een bijdrage aan het gemeenschappelijke wonen.

Alle bewoners zijn ouder dan 18 jaar en gaan overdag naar dagbesteding of werk. De begeleiding richt zich op de ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid van de bewoners. De 26 appartementen zijn gerealiseerd in 13 eengezinswoningen. 4 appartementen zijn geschikt voor minder valide bewoners. De appartementen worden verhuurd door De Alliantie, Amerpoort levert de zorg en begeleiding in opdracht van de Stichting Calipso.

De gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de keuken, de woon- en eetkamer zijn te vinden in het centrale gebouw. Deze gemeenschappelijke ruimte geeft toegang tot de tuin van Calipso, waaraan de voordeuren van de appartementen grenzen.

 

Routeplanner