Boekweitland

Boekweitland is een woonlocatie voor 8 ouderen met een licht of matig verstandelijke beperking.

Boekweitland is een woonlocatie voor 8 ouderen met een licht of matig verstandelijke beperking. Zij kunnen zo zelfstandig mogelijk wonen in de veilige en rustige omgeving van een regulier verzorgingshuis: Groot Engendaal in Soest.

Deze cliënten wonen op de eerste verdieping, verspreid over 3 gangen, tussen de andere bewoners. Iedere cliënt heeft een eigen woonslaapkamer, inclusief aanrechtblokje waar de bewoner koffie kan zetten of af kan wassen. Verder is er een badkamer met douche en toilet. Sommige kamers beschikken over een apart toilet. In de gezellige gezamenlijke huiskamer kunnen de cliënten een kop koffie drinken, televisie kijken en maaltijden eten. Vanaf 17.00 uur ’s middags kunnen zij in de huiskamer aanschuiven voor het diner. Iedere cliënt bepaalt zelf wanneer en of hij of zij gezamenlijk wil eten of liever in de eigen kamer.

Alle cliënten van Boekweitland krijgen een passende dagbesteding. Dit varieert van licht industrieel werk, zoals doosjes met schroeven uittellen en stickeren voor een bouwmarkt tot creatieve, soosachtige dagbesteding voor senioren. In hun vrije tijd gaan de bewoners zelfstandig een stukje wandelen, naar evenemententerrein De Eng (voor bijvoorbeeld kermis of Sinterklaasintocht) of naar de winkelstraat van Soest. Samen met de begeleiding maken ze regelmatig een puzzel, doen ze een spelletje, gaan ze op visite bij familie of maken ze een wandeling.

Cliënten kunnen in de fitnessruimte werken aan hun conditie, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Andere faciliteiten zijn de grote koffiezaal waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden, een winkeltje voor dagelijkse boodschappen, een kapper en een huisarts. Het complex is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Boekweitland biedt 24 uur per dag zorg voor de cliënten. Van 08.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds is er begeleiding, buiten die tijden neemt de nachtdienst van Groot Engendaal waar.

Ligging

Boekweitland bevindt zich op het hoogste punt van Soest op de Noordelijke Eng. Veel voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Met het openbaar vervoer is Boekweitland goed bereikbaar.

${carousel}

 

Routeplanner