Birkstraat

Begeleid wonen in Soest voor volwassen cliënten die een hogere zorgvraag kunnen hebben.

De Birkstraat in Soest is een appartementencomplex voor volwassen cliënten die een hogere zorgvraag kunnen hebben. Alle cliënten hebben een eigen appartement met douche en toilet en kunnen gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes. Rondom het complex ligt een ruime bosachtige tuin.

Woonruimte en gezamenlijke activiteiten

De 29 cliënten wonen verdeeld over 3 verdiepingen. Per verdieping verschilt de zorgvraag. Alle cliënten hebben een eigen studio of 2-kamer appartement en de meesten gaan overdag naar een dagbestedingslocatie. Elk van de 3 verdiepingen heeft bovendien een moderne en gezellige gezamenlijke ruimte. Afhankelijk van de groepssamenstelling en de wensen van cliënten kunnen zij hier samen eten en drinken of tv kijken.

De begeleiding zorgt hier dagelijks voor vers gekookte maaltijden. In de grote hal beneden worden, op verzoek, diverse gezamenlijke activiteiten aangeboden. Op de begane grond is een zorgbadkamer.

Rust en regelmaat

De begeleiding op de Birkstraat is zowel individueel als groepsgericht. Belangrijk is dat de bewoners zich veilig voelen en zoveel mogelijk deelnemen aan het dagelijks leven. De cliënten genieten aan de ene kant van de privacy die een eigen woning met hun eigen inrichting hen biedt. Tegelijkertijd zorgt de woonomgeving voor een structuur die voor rust en regelmaat in hun leven zorgt. De cliënten worden gestimuleerd in hun zelfstandigheid en begeleid in de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en aanspreekbaar. ’s Nachts is er een slaapdienst. Er is een lift aanwezig zodat het complex ook toegankelijk is voor minder valide mensen.

Ligging

De Birkstraat is de doorgaande weg van Soest naar Amersfoort. Het complex is goed met het openbaar vervoer te bereiken. In de buurt bevindt zich een klein winkelcentrum.

Routeplanner