Berlengakade

Berlengakade is een woonlocatie voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Berlengakade bestaat uit meerdere woonhuizen waar alle cliënten een eigen appartement hebben.

Berlengakade is een woonlocatie voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Berlengakade is te vinden in Woerden.

Berlengakade bestaat uit meerdere woonhuizen die verdeeld zijn in appartementen. Alle cliënten hebben een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer en badkamer met wc. Berlengakade heeft een centrale ontmoetingsruimte waar cliënten een kopje koffie kunnen drinken en spelletjes spelen. Er is een gezellige zithoek ingericht waar een ontspannen sfeer hangt. De woonhuizen van Berlengakade hebben een gezamenlijke voordeur en een grote tuin met een schuur waar alle cliënten gebruik van maken.
Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, met ’s nachts een slaapdienst.

Ligging

Berlengakade ligt aan een rustige straat in de wijk Snel en Polanen in Woerden. Zowel het NS-station als de Woerdense binnenstad zijn op loopafstand. In Snel en Polanen, waarin water en groen een belangrijke rol spelen, is een scala voorzieningen gerealiseerd. Er is een groot winkelcentrum, 3 basisscholen, een gezondheidscentrum en een grote natuur- en recreatieplas.

De fotoreportage 'Een dag bij.... Ibiza- en Berlangakade' in het digitale magazine Amerzine 2018-3 geeft een indruk van het dagelijks leven op deze locatie.

 

Routeplanner