Duinweg 35 (Balthasar)

In Balthasar wonen kinderen en jongeren met een ernstig verstandelijke beperking in de leeftijd van 9 tot 17 jaar.

Balthasar is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. De begeleiding wordt gegeven vanuit een antroposofische visie.

Sfeer

Balthasar biedt plaats aan 8 cliënten en heeft 1 logeerplek. Het huis is toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve beperking. De slaapkamers en de woonkamer van de minder mobiele kinderen bevinden zich op de benedenverdieping, de anderen hebben hun slaapkamers en woonkamer boven. Zij gebruiken de trap of de lift. Er is een gemoedelijke, huiselijke sfeer. De tuin van Balthasar grenst direct aan het Panbos. Logeren is ook mogelijk.

Ernstig verstandelijke beperking

Behalve een ernstig verstandelijke beperking is er bij sommige de kinderen ook sprake van autistisch spectrum, sensorische integratie problemen en/of gedragsproblematiek. Overdag gaan de cliënten naar vrije school Meerklank of naar dagbesteding. In het weekend organiseren we verschillende activiteiten, zoals lekker een frisse neus halen tijdens een boswandeling of voorlezen en samen muziek maken. In Balthasar is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Betrokken team

Balthasar heeft een betrokken team dat de kinderen een warm thuis wil bieden en de samenwerking met ouders, school en dagbesteding als een belangrijk onderdeel van de zorg ziet. Er wordt ontwikkelingsgericht gewerkt, geïnspireerd door de antroposofie. ‘Wij willen op een oprechte manier met elkaar werken en leven. Met een zorgvuldig oog voor elkaars tekortkomingen en elkaars talenten. In het vertrouwen dat we zien wat de ander nodig heeft. Zo werken we samen aan verbinding, aan vervulling en aan groei.‘ Het team is getraind in het uitvoeren van verpleegkundige handelingen en passen aspecten van de volgende methodieken toe: contactcirkels, LACS, Ervaringsordening Vlaskamp, Basis trust en ‘Geef me de vijf.

Ligging

Balthasar is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo`n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 10 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum. In Amersfoort heeft Christophorus nog 2 woningen voor jongvolwassenen. In een minder groene omgeving, maar met dezelfde sfeer. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Antroposofie

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus (PDF-bestand).

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route