Arbeidsgroep De Elleboog: zeepmakerij

In de zeepmakerij van Arbeidsgroep De Elleboog in Amersfoort maken jongvolwassenen en volwassenen met een matig verstandelijke beperking allerlei bijzondere producten van zeep.

De zeepmakerij is onderdeel van dagbesteding De Elleboog. Veel cliënten werken aan hun ontwikkeling.

We werken onder meer met een speciale zeepmachine. Dit is een zorgvuldig proces, dat veilig en hygiënisch moet gebeuren. De meeste cliënten doen dit onder begeleiding of doen alleen bepaalde deeltaken. Sommige cliënten kunnen de zeepmachine zelfstandig bedienen.

De cliënten beleven veel plezier aan het werk, waaronder het afpassen en mengen van de ingrediënten en het gieten van de zeep. De producten zijn van hoge kwaliteit en de cliënten zijn dan ook vaak erg trots op de producten die ze maken.
Daarnaast bieden we cliënten veelal creatieve activiteiten aan zoals, papierscheppen, het opknappen van (kleine) meubeltjes en naaitrainingen.

Steeds bekijken we hoe een cliënt zich verder kan ontwikkelen en welke begeleiding hij of zij nodig heeft. We helpen hen om de vaardigheden die ze op school hebben geleerd, te onderhouden en ontwikkelen. In het middag programma besteden we aandacht aan beweging, sociale vaardigheden en schoolse vaardigheden.

 
Zeepproducten kopen?

De zeepproducten verkopen we via verschillende verkooppunten. Ook werken we op bestelling van particulieren en bedrijven. Omdat we continu zoeken naar vernieuwing, kunnen we steeds weer andere bijzondere producten maken en nieuwe activiteiten ondernemen.

Wilt u meer weten? Neem contact op via Zeepmakerij-elleboog@amerpoort.nl

Ligging

De Elleboog ligt midden in het historische centrum van Amersfoort en is gevestigd in een mooi monumentaal pand.

 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route