Tuin van Christophorus

In De Tuin van Christophorus in Bosch en Duin kunnen mensen met een verstandelijke beperking meewerken en meegenieten in de grote tuin.

In De Tuin kunnen mensen met een verstandelijke beperking deelnemen aan allerlei buitenactiviteiten. Zij krijgen hier begeleiding vanuit een antroposofische visie. De Tuin is een locatie voor dagbesteding van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin.

Onze cliënten houden allemaal van de buitenlucht en de natuur. Leeftijd en soort verstandelijke beperking spelen geen rol. Ze helpen zoveel mogelijk met maaien, spitten, wieden, opbinden en oogsten. Op natuurlijke wijze krijgen ze zo het ritme van de seizoenen mee. Ook de dag heeft een bepaald ritme. We beginnen steeds met een dagopening waarna we de planning doornemen. Deze structuur zorgt ervoor dat de stabiliteit in de groep bewaard blijft.

Op dit moment zijn er vooral mensen met ernstig verstandelijke beperkingen en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij werken naar eigen kunnen mee of kijken toe hoe anderen hun werk doen. Onze begeleiders hebben allemaal een specifieke opleiding voor biologisch tuinieren gevolgd of hebben daar veel affiniteit mee. Ze worden ondersteund door een groep enthousiaste vrijwilligers.

In de toekomst willen we groenten en kruiden leveren aan een restaurant met biologische maaltijden. Het geeft een doel aan ons werk en meer voldoening voor de cliënten als ze weten dat hun producten gebruikt worden. De opbrengst besteden we weer aan De Tuin en de cliënten.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

De Tuin is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo'n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 10 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum. In Amersfoort heeft Christophorus nog 2 woningen voor jongvolwassenen. In een minder groene omgeving, maar met dezelfde sfeer. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

 

${carousel}

 

Routeplanner