Lunchroom Terminus De Onthaasting

In een karakteristiek restaurant in Amersfoort werken jonge mensen met een verstandelijke beperking in de bediening en in de keuken.

Terminus De Onthaasting is een bijzondere lunchroom die wordt gerund door jonge mensen met een verstandelijke beperking. Werken bij De Onthaasting betekent werken in een sfeervolle omgeving midden in Amersfoort.

Gasten komen bij De Onthaasting om te lunchen, borrelen of vergaderen in een ontspannen, ‘onthaaste’ sfeer. De medewerkers werken in de bediening of in de keuken. Zij zorgen er samen met de bedrijfsleider voor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

De medewerkers werken in wisselende diensten van 6 uur. Er is volop ruimte om mee te denken en eigen vragen en ideeën in te brengen. De dag begint altijd met koffie en overleg. Iedere cliënt maakt samen met een begeleider en belangenbehartiger een persoonlijk plan. Dat plan houden we jaarlijks met de cliënt tegen het licht.

Stichting De Onthaasting is eigenaar van het restaurant. Amerpoort zorgt voor de begeleiding van de medewerkers. Veel medewerkers zijn schoolverlaters die na een schoolstage instromen bij De Onthaasting.

Als het nodig is, bedenken we slimme oplossingen. Kan een medewerker niet schrijven? Dan kunnen de gasten gewoon zelf in het notitieboekje opschrijven wat ze willen drinken. Af en toe zijn er bijzondere activiteiten, zoals een kookwedstrijd of een kookworkshop van bekende koks als Ramon Beuk of Jonnie Boer.

In de horeca zijn enthousiasme, sociale vaardigheden en een representatief voorkomen belangrijk. Cliënten moeten daarnaast veel kunnen lopen en trappen kunnen lopen.

Openingstijden

Terminus De Onthaasting is geopend op maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag is De Onthaasting gesloten.

Ligging

Terminus De Onthaasting ligt vlak bij het station van Amersfoort, op korte afstand van het centrum. In het restaurant hangt veel kunst van kunstenaars met een beperking. Het karakteristieke pand, de landelijke inrichting en de kunst dragen bij aan de ontspannen, gezellige sfeer.

Kijk binnen bij Terminus De Onthaasting via Google Street View:

 

Bezoek ook de website van Terminus De Onthaasting.

Routeplanner

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route