Stadsdorp Vathorst

Buurtbewoners die zich gezamenlijk inzetten om naast de vrijheid en anonimiteit die de stad geeft ook wat onderlinge en wederzijdse hulp in de buurt te bieden.

Stadsdorp Vathorst

Stadsdorp??

Wat is dat eigenlijk, een stadsdorp? Kort gezegd: buurtbewoners die zich gezamenlijk inzetten om naast de vrijheid en anonimiteit die de stad geeft ook wat onderlinge en wederzijdse hulp in de buurt te bieden. In verschillende buurten in Amsterdam werkt zo’n stadsdorp al en wij willen graag dat een mooie jonge wijk als Vathorst ook een stadsdorp krijgt.

Het team van Amerpoort locatie Gaastgracht wil graag samen met buurtgenoten een stadsdorp oprichten en vormgeven. Het doel is om op basis van wederkerigheid initiatieven te ondernemen, ieders netwerk te vergroten en zoveel mogelijk wensen te realiseren. De een zal daar wat meer aan kunnen bijdragen dan de ander. Wij streven onder meer naar kleinschalige buurtzorg, persoonlijk en met een vast team. Daarnaast willen wij bevorderen dat er direct in de buurt, voor zover dat nog niet gebeurt, een helpende hand wordt geboden.

Een belangrijk ander doel van een stadsdorp is het delen van informatie over alle zaken die van belang zijn voor onze leden/buurtgenoten. Van nieuwe overheidsregels tot praktische tips en gegevens over betrouwbare vaklieden zoals schilders, installateurs en klusjesmensen. Maar ook andere ideeën die u zelf wil opzetten zijn (meer dan) welkom.

Woont u in Vathorst en wilt u verder op de hoogte blijven en/of meewerken, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op: stadsdorpvathorst@amerpoort.nl.

Binnenkort zullen wij gaan starten met een kick off. Wij nodigen iedereen uit hieraan deel te nemen om zo met elkaar ons stadsdorp te vormen. Hou de website www.stadsdorpvathorst.nl in de gaten voor de datum!

Wie zijn wij?

Op dit moment wordt Stadsdorp Vathorst opgericht door het team van Amerpoort locatie Gaastgracht. Wij zijn een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking van Amerpoort, dat zich samen met nog andere locaties van Amerpoort midden in Vathorst bevinden. Team Gaastgracht zet zich op dit moment in voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wij zijn van mening dat door krachten bundelen we elkaar kunnen versterken en kunnen helpen. Drijvende kracht achter het stadsdorp is Hanne Jurritsma Oldenburg. Zij kwam in contact met andere stadsdorpen in Amsterdam en zag dat een bloeiende wijk als Vathorst, waarin zoveel wordt ondernomen, een bundeling van krachten nodig had. Volgens onze visie staat de deur altijd open staat en is iedereen welkom. Die visie maakt dat wij dit willen doorzetten in de wijk.

Waarom zetten juist wij dit stadsdorp op?

Doordat wij binnen Amerpoort merken dat het elkaar helpen zoveel goeds doet willen we dit graag delen. We richten ons niet alleen op mensen met een handicap maar op iedereen die behoefte heeft aan een helpende hand. Die hand kan van verschillende kanten komen. Wij trekken de kar en faciliteren u en de wijk met de website en eventueel een ruimte. Het Stadsdorp principe gaat uit van: verbinding voor wijkbewoners, door wijkbewoners.

Het Stadsdorp is volop in ontwikkeling en nooit “af” (altijd ruimte voor nieuwe initiatieven).

Waar kunt u aan denken bij een stadsdorp?

Maaltijden

Wij zien mensen om ons heen waarvan wij denken dat het voor hen fijn kan zijn een keer een maaltijd op te halen of mee te eten bij ons aan tafel of de Inloop. Als u eens omhoog zit, druk bent, ziek bent of het net niet meer zelf kan is het fijn te weten dat er bij ons eenvoudige maaltijden af te halen zijn. U eet dan wat de cliënten binnen onze locatie ook eten. Het is belangrijk dat u van te voren aangeeft dat u mee wil eten. Wij koken altijd vers en als u moeilijk ter been bent zijn er bij ons bewoners die het met plezier even langs komen brengen.

Pakketdienst

Er is altijd begeleiding op de locatie aanwezig. U kunt uw pakketjes bij ons laten bezorgen en op een later tijdstip bij ons afhalen. (Gaastgracht 48A, 3826 BM Amersfoort).

Koffie-ochtenden

U kent het wel: steeds meer mensen zijn druk of aan het werk. Als je ouder wordt en niet meer hoeft te werken is het fijn om eens met elkaar gezellig koffie te drinken. Wij willen daarom koffie-ochtenden gaan organiseren in de wijk.

We beginnen klein. Afhankelijk van de behoeft en uw inbreng zal het stadsdorp zich verder uitbreiden en zal onder ander de website zich verder ontwikkelen. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan het Stadsdorp Vathorst!

Gebruik locaties

Kantine voor 30 personen

De Foortse Brug is een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking, aan de Elburgstraat 250 in Amersfoort.

U kunt voor allerlei doeleinden onze kantine afhuren. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, een jubileum, met een aantal mensen een gezamenlijke hobby uitoefenen etc. Onze kantine is af te huren voor maximaal 30 personen.

De kantine is voorzien van een keuken met inventaris: serviesgoed, glaswerk en bestek. In de kantine staat ook een tv, waar u gebruik van kan maken.

Beschikbaarheid

De kantine is beschikbaar op de donderdagavonden, vrijdagavonden (even weken) zaterdagen en zondagen.

In plaats van een huurprijs vragen wij van onze huurders een wederdienst met of voor onze cliënten.

Mocht u interesse hebben in het huren van de kantine, dan kunt u op ma-vr tussen 9.00-16.00 gerust even binnenlopen.

Ook kunt u ons bereiken via e-mail: foortsebrug@amerpoort.nl of op telefoonnummer 033-277.9100.

Vrijwilligers gezocht

Hou jij van computerspelletjes en van mensen?!

Voor De Foortse Brug, Dagbesteding Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om samen met cliënten te ontdekken wat je allemaal kan op een tablet.

Hiervoor hebben wij op vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 12.30 uur tijd vrijgemaakt. Wij zoeken iemand met vaardigheden op de computer en affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.

Bel/mail voor informatie naar:
De Foortse Brug
Elburgstraat 250
3826 BH Amersfoort/Vathorst
033 2779100
foortsebrug@amerpoort.nl

_____________________________________________________

Wil jij, samen met een cliënt, zijn computervaardigheden ontdekken?

Voor De Foortse Brug, Dagbesteding Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om samen met cliënten te ontdekken wat je allemaal kan op een tablet.

Hiervoor hebben wij op dinsdag- of donderdagochtend tussen 10.00 uur en 12.30 uur tijd vrijgemaakt. Wij zoeken iemand met vaardigheden op de computer en affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.

Bel/mail voor informatie naar:
De Foortse Brug
Elburgstraat 250
3826 BH Amersfoort/Vathorst
033 2779100
foortsebrug@amerpoort.nl

_____________________________________________________

Vooruitgaan en niet stilstaan!

Welke sportieveling vindt het leuk om op woensdagmiddag, samen met een aantal mensen, een wandeling te maken?

Voor De Foortse Brug, Dagbesteding Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die een ommetje wil maken met een klein groepje cliënten.

Bel/mail voor informatie naar:
De Foortse Brug
Elburgstraat 250
3826 BH Amersfoort/Vathorst
033 2779100
foortsebrug@amerpoort.nl

Agenda

Activiteiten Kalender Foortse kamer:

Hapjes en drankjes zijn inbegrepen.

14 september
Start feest met oud-hollandse spelletjes
3 euro p.p.
Inloop vanaf 14.00- 17.00
Ben jij iemand die in het weekend stoom zou willen afblazen van je werkweek? Even ontspanning zoeken, even een moment waarop er niets van je verwacht wordt? Kom dan naar de Foortse Kamer. Op de zaterdag- en soms zondagmiddag zijn er verschillende dingen te doen die jij leuk vindt. Kijk snel op de Kalender! En geef je op uiterlijk 1 week van te voren bij: M.vanbarneveld@amerpoort.nl.

21 september                 
Wandel club + bakmiddag                            
3 euro p.p.
13.00- 17.00

28 september                 
Kook workshop                                           
5 euro p.p.
15.30 – 19.00

Zaterdag 5 oktober:                 
Dam tournooi                                   
2 euro
14.00-16.00

Zaterdag 12 oktober                 
crea middag                                      
3 euro
13.00- 16.00

Zaterdag 19 oktober                 
Fietsclub + bakmiddag                       
3 euro
13.00-17.00

Zaterdag 26 oktober                 
Sportief toernooi
Buurtsport coach en begeleiding is aanwezig                     
2euro
13.00- 15.00

 

Vaste activiteiten van de Foortse kamer:

Elke maandag-, woensdag- en om de vrijdagavond:
Activiteit: Eten bij de Foortse kamer.
Tijd: 16.00-20.30
Voor mensen die het leuk vinden om samen te eten en daarna een spelletje te doen met elkaar.

Elke dinsdagavond:
Activiteit: avond clubje
Tijd: 19.00- 22.00
Voor mensen die samen willen komen die al wat op leeftijd zijn. Met deze avondclub kunnen er spelletjes gespeeld worden of met elkaar breien. Onder het genot van een kop koffie/thee en een gezellig muziekje.

 

Routeplanner