Omnibus

Omnibus is een dagbestedingscentrum voor mensen met een ernstig meervoudige beperking.

De Omnibus is een dagbestedingscentrum voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Binnen 12 groepen bieden wij zinvolle dagbesteding, afgestemd op elke individuele cliënt en gericht op ontwikkeling, ontspanning en het opdoen van ervaringen. Het bieden van veiligheid, rust, overzicht, voorspelbaarheid en structuur staat centraal.

De groepsruimtes beschikken over aangepaste badkamers, keukens en waterbedden. Daarnaast hebben alle groepen een Zintuin, zoals de muziektuin, de strandtuin of de Hollandse tuin, om hun zintuigen te prikkelen en te stimuleren.

Iedere begeleider binnen Omnibus is getraind in het werken volgens de (aangepaste) methodiek Vlaskamp. In samenspraak met het belangrijkste netwerk rondom de cliënt stellen we perspectief en hoofddoelen op, evalueren deze en stellen deze bij. We werken regelmatig met het gebruik van videoanalyse om communicatie vanuit en met de individuele cliënt optimaal te vertalen naar reële werkdoelen. Expertise rondom, EMVB, EPG, Autisme, Epilepsie, 'Ervaar 't Maar', jongvolwassenen, ouder wordende cliënten (geriatrie), is binnen elk team aanwezig.

Ligging

De Omnibus ligt op het bosrijke terrein van Nieuwenoord. Cliënten maken regelmatig gebruik van het zwembad, sporthal, elektrokar, 5 snoezelruimtes en het Cultureel Centrum. Ook kunnen we met cliënten een bezoek brengen aan boerderij De Huydecoper of wandelen over het landgoed van Kasteel Groeneveld. 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route