Dagbesteding Leren door Praktijk

LDP staat voor Leeuwendalersplein en voor Leren door Praktijk.

Cliënten met een (ernstige) meervoudige verstandelijke beperking vinden hier in Amersfoort Schothorst een gevarieerde dagbesteding.

Voor wie

Leren Door Praktijk is een dagbesteding voor jongvolwassenen met een (ernstige) meervoudige verstandelijke beperking ((E)VMB). 

De dag

Bij Leren door Praktijk gebruiken we de kracht van dagelijkse dingen. Boodschappen doen, opruimen, koken, een spelletje doen. Door de dag heen wisselen we activiteiten en rust af. We doen dingen samen, maar is er ook voldoende tijd om in alle rust een boekje te lezen of iets anders voor jezelf te doen.

Het gebouw

De dagbesteding zit op de begane grond van de locatie Leeuwendalersplein. Direct ernaast zit het logeerhuis Buitenhof, dat via een tussendeur bereikbaar is. Daardoor kan de dagbesteding ook gebruikmaken van de extra grote badkamer en de rustruimte van het logeerhuis. Leren door Praktijk heeft een tillift en andere voorzieningen voor dagelijkse verzorging. De manoeuvreerruimte voor grote rolstoelen is beperkt. Het Leeuwendalersplein is een rustige straat in de Amersfoortse wijk Schothorst, op 10 minuten lopen van het winkelcentrum en een prachtig park.

Jouw ontwikkeling

Al doende zet je kleine stappen. Leren door Praktijk, dus. Samen bekijken we wat je wilt leren en hoe je je zou kunnen ontwikkelen. Iedereen heeft zijn of haar eigen leerdoelen. We zoeken binnen en buiten de dagbesteding naar mogelijkheden om steeds een stapje verder te komen. 

Meer weten?

Kom gerust eens kijken of Leren door Praktijk iets voor je is. Bel of mail om een afspraak te maken. De afdeling Zorgbemiddeling weet of er plek is bij Leren door Praktijk.

Routeplanner