Kleinschalige Dagbesteding Ouderen (KDO)

Veilige en vertrouwde dagbesteding op maat voor ouderen met een meervoudige of complexe beperking.

Kleinschalige Dagbesteding voor Ouderen (KDO) richt zich op ouderen met meervoudige en soms complexe beperkingen. De mensen uit deze groep hebben moeite met het verwerken van prikkels, zijn dementerend of zijn langdurig ziek.

Begeleiding op maat

Veiligheid en warmte zijn voor deze doelgroep belangrijk. De begeleiding en het programma stemmen we daarom per persoon af. We doen veel individueel of in kleine groepjes van ongeveer 5 mensen. 

De activiteiten zijn vooral gericht op de zintuigen. De cliënten maken en luisteren muziek, schilderen, snoezelen, doen spelletjes, koken en bakken of de begeleiders lezen voor. Deze activiteiten vinden plaats op het beschutte, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. 

Kleinschalige Dagbesteding voor Ouderen (KDO) beschikt over 3 ruimtes. In het cultureel centrum bevinden zich de sfeer-ruimte en actieve-ruimte  en aan de Eekhoornweg is er een ruimte voor individuele begeleiding. Dagelijks zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Genieten van de omgeving

Het terrein van locatie Nieuwenoord biedt allerlei mogelijkheden om onder begeleiding op pad te gaan. Bijvoorbeeld naar boerderij De Huydecoper, het bos of de kwekerij. 


 

Seniorencafé

Het seniorencafé is een soos-achtige ontmoetingsactiviteit van Kleinschalige Dagbesteding Ouderen en vindt iedere dinsdagochtend plaats van 10.00 uur tot 11.45 uur in het Cultureel Centrum te Baarn. Het seniorencafé bestaat uit een vaste groep deelnemers die geen volledige reguliere dagbesteding krijgen.

Deze deelnemers hebben een lichte tot ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking (lichamelijk, visueel of auditief). Daarnaast zijn ook deelnemers met enigszins moeilijk verstaanbaar gedrag welkom. Het seniorencafé biedt plek voor maximaal 12 personen. 

Begeleiding en zorg

Het accent ligt op warmte, gezelligheid en sfeerbeleving en er is interactie tussen de deelnemers. Tijdens het seniorencafé mag er veel, maar niets moet! De individuele keuze voor een activiteit van de deelnemer is belangrijk. Deelnemers krijgen (wanneer nodig) hulp, stimulans en aandacht bij het uitvoeren van de activiteiten.

Activiteiten

De aangeboden activiteiten zijn divers en bestaan uit spel, creatief, zintuiglijk(basaal), gesprekjes, voorlezen en muziek (actief /passief). Dit kunnen zowel individuele als groepsactiviteiten zijn, zoals koffie/ thee drinken of met elkaar zingen. Deelnemers doen, waar mogelijk, activiteiten zelfstandig. De invulling van de individuele activiteiten is aangepast aan de behoefte van de deelnemers op dat moment.  

Begeleiding wordt verzorgd door een vaste medewerkster en 2 vrijwilligers.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route