Keunegroep

In de fabriek van Keune Haircosmetics in Soest werken jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Keune Haircosmetics is een grote Nederlandse producent van haarverzorgingsproducten. Kappers uit de hele wereld kopen de producten van Keune. In de fabriek in Soest werken jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij draaien hier zoveel mogelijk op dezelfde manier mee als de andere medewerkers. De medewerkers van de Keunegroep houden ervan om met hun handen te werken en direct resultaat te zien.

Een groot deel van het werk bestaat uit het inpakken van haarproducten, zoals haarverf en verzorgingsproducten. We vouwen en stickeren doosjes, zetten potten in elkaar, doen de haarproducten er op de juiste manier in en doen de producten in grotere dozen. Onze medewerkers zijn nauwkeurig en leveren goed werk af. Sommige cliënten stromen uiteindelijk door naar betaald werk bij andere bedrijven.

Het inpakwerk wisselen we af met ander werk, afhankelijk van wat iemand kan en wil. Denk aan kwaliteitscontrole, het schrijven van werkbonnen of pallets vervoeren met een vorkheftruck. Elk half jaar werken we de voorkeuren van de cliënten bij in de takenlijst.

De medewerkers van de Keunegroep werken zo zelfstandig mogelijk. Onze begeleiders zorgen dat de werkverdeling voor iedereen duidelijk is. We werken niet met een productiedoelstelling en we pauzeren regelmatig.

De Keunegroep maakt volwaardig deel uit van het bedrijf. In de pauze kunnen de medewerkers naar de bedrijfskantine. Ook gaan ze naar de personeelsfeesten van Keune.

De meeste cliënten werken fulltime. Aan het eind van de maand ontvangen ze een kleine vergoeding in een loonzakje. Voor de veiligheid en hygiëne dragen alle medewerkers in de fabriek een stofjas, een haarnetje en veiligheidsschoenen. Goed samenwerken vinden we belangrijk. Daarom hebben we een keer per maand een gezamenlijk werkoverleg. Eens per maand heeft iedere cliënt een persoonlijk 10-minutengesprek met zijn mentor.

Ligging

Keune Haircosmetics bevindt zich op een industrieterrein in Soest. De fabriek is ruim en licht. De Keunegroep heeft twee eigen lijnen in de fabriek. Er is een grote bedrijfskantine en in de kleedkamers heeft iedereen zijn eigen kluisje. Cliënten die met het openbaar vervoer komen, kunnen uitstappen bij de bushalte voor de fabriek.

Routeplanner