Arbeidsgroep De Elleboog: keukengroep

De keukengroep van Arbeidsgroep De Elleboog bestaat uit mensen met een matig verstandelijke beperking die koken, bakken en bijbehorende keukentaken doen.

De keukengroep is onderdeel van dagbesteding De Elleboog. Op bestelling maakt de Keukengroep hapjes, taarten en gerechten. De cliënten werken hier met plezier en krijgen tegelijk meer zelfvertrouwen. De Elleboog bevindt zich in de Amersfoortse binnenstad.

De cliënten maken twee keer per week een lunchhapje en koken 2 keer per week tegen betaling meeneemmaaltijden voor de medewerkers en derden. In opdracht van bedrijven en particulieren maakt de Keukengroep onder andere salades en taarten.

De cliënten kiezen zelf welke werkzaamheden ze doen. De pauze kunnen ze zelf invullen, bijvoorbeeld met een kaartspel of een praatje op een andere groep. De begeleiders zorgen voor de gewenste structuur.

Het werk stimuleert de persoonlijke ontwikkeling en maakt cliënten zelfstandiger. Op een planbord kunnen zij zien wie welke werkzaamheden doet. Door recepten te herhalen, kunnen sommige cliënten na enige tijd zelfstandig werken, eventueel met hulp van pictogrammen. De andere cliënten blijven we helpen waar dat nodig is. Werken in de Keukengroep is teamwerk. Cliënten leren taken samen te doen en elkaar eventueel om hulp te vragen.

We gaan uit van de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Als een cliënt toe is aan meer uitdaging, spreken we bijvoorbeeld af dat een cliënt individuele kook- of baklessen krijgt of stage gaat lopen. Ook een appeltaart bakken, kan een doel zijn.

Ligging

De Elleboog ligt midden in het historische centrum van Amersfoort en is gevestigd in een mooi monumentaal pand. Er zijn meerdere groepen, elk met een eigen karakter en eigen activiteiten.

Bestelling plaatsen?

Bij de keukengroep van Arbeidsgroep De Elleboog kan iedereen bestellingen plaatsen. Zowel bedrijven als particulieren. De versgebakken appeltaart is echt een succesnummer, maar ook de kwarktaart is heel populair. Van quiches en krokante bladerdeeghapjes tot soezen met zalmmousse. Wilt u een keer een overheerlijke appeltaart van de keukengroep proeven?

U bent van harte welkom om een keer een kijkje te nemen op De Elleboog. Neem contact op met keukengroep De Elleboog door een mail te sturen naar Keukengroep-elleboog@amerpoort.nl of te bellen naar 033 461 68 48.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route