Jans Pakhuys

Jans Pakhuys is een cadeauwinkel, galerie en atelier ineen.

Over Jans Pakhuys

Jans Pakhuys is een cadeauwinkel, galerie en atelier ineen. Op de begane grond zijn exclusieve geschenken te koop in verschillende prijsklassen. Kleurrijke kunst- uiteraard ook te koop- siert de wanden van de galerie. Boven de winkel zijn de kunstenaars van Amerpoort aan het werk.

Mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking maken en verkopen hier kunst en bijzondere geschenken. Dit doen zij samen met andere kustenaars, medewerkers en vrijwilligers. De activiteiten variëren van creatief en artistiek tot dienstverlenend en administratief. Jans Pakhuys is een inspirerende en leerzame werkplek, in het centrum van Amersfoort.

Winkel 

In de cadeauwinkel zijn exclusieve geschenken te koop, zoals kaarsen en sieraden. De cliënten maken veel geschenken zelf. Een team van cliënten, vaste medewerkers en vrijwilligers houdt de cadeauwinkel draaiende.

Atelier 

In het atelier maken kunstenaars met een verstandelijke beperking schilderijen en andere kunstwerken. Dit doen zij onder begeleiding van professionele kunstenaars. In de galerie en op andere plekken in het land zijn er doorlopend exposities. De kunst van de cliënten van Jans Pakhuys is nationaal bekend dankzij de (vroegere) kunstagenda en het prachtige kunstservies.

Contact 

Winkel en atelier 
janspakhuys@amerpoort.nl

Kunst Amerpoort 
kunst@amerpoort.nl

Ligging

Jans Pakhuys is centraal gelegen op een mooie locatie in de binnenstad van Amersfoort. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Winkel

In de cadeauwinkel van Jans Pakhuys in Amersfoort verkopen mensen met een licht of matig verstandelijke beperking bijzondere geschenken en kleurrijke kunst.

Openingstijden 

Dinsdag t/m vrijdag 10.30 - 17.00 uur 
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Volg ons op Facebook.

Onze producten

Bij Jans Pakhuys kunt u terecht voor kleurrijke cadeau's van hoge kwaliteit en unieke kunst, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Kunst en porselein, spiegels en glazen, kaarsen en sieraden, agenda’s en notitieboeken, zeepjes, houten speelgoed en kraamcadeau's. Een uitgebreid assortiment, met liefde en aandacht gemaakt. Al deze producten zijn te koop in onze winkel in Amersfoort.

Verkooppunten

Onze porseleinserie en overige artikelen zijn te koop op verschillende locaties. Zo is er vaak een verkoopadres porselein en overige (pdf) bij u in de buurt. Contact kunt u opnemen via kunst@amerpoort.nl.

Een deel van de schilderijen kunt u bezichtigen in onze galerie. Heeft u interesse in andere schilderijen? Neem dan contact met ons op voor een bezichtiging. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van schilderijen.

Cadeauwinkel

In de cadeauwinkel van Jans Pakhuys verkopen mensen met een licht of matig verstandelijke beperking bijzondere geschenken en kleurrijke kunst. Samen met een team van vaste medewerkers en vrijwilligers helpen ze de klanten en runnen ze de winkel. De cliënten die hier werken, maken veel producten zelf. Jans Pakhuys is gevestigd in het gezellige winkelhart van Amersfoort.

In de winkel zijn allerlei producten te koop, zoals kaarsen, sieraden, agenda’s, zeepjes, porselein en houten speelgoed. De sfeer is gemoedelijk en warm, het werk is uiteenlopend en uitdagend.

In de winkel staan cliënten de klanten te woord, ze geven informatie over de producten, rekenen de cadeaus af en pakken deze met zorg in. Hun creatieve kwaliteiten spreken ze aan bij het maken van de producten. Ook de meer zakelijke en praktische kanten van het uitbaten van een winkel komen aan bod; de cliënten helpen bijvoorbeeld ook bij de inkoop, de administratie en de schoonmaak.

Door de grote variatie aan taken kan iedere cliënt werk doen dat goed bij hem of haar past. Iedere cliënt heeft een persoonlijk plan. Sommige activiteiten doen cliënten alleen, andere juist in groepsverband. Een representatief voorkomen is belangrijk en iedereen die hier komt werken krijgt een proefperiode van 3 maanden. Per dag werken er ongeveer 8 cliënten, samen met vaste medewerkers en vrijwilligers. Begeleiders ondersteunen de cliënten.

Ligging

Jans Pakhuys is centraal gelegen op een mooie locatie in de binnenstad van Amersfoort. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Contact met voorbijgangers en vaste klanten is vanzelfsprekend. Jans Pakhuys heeft naast een cadeauwinkel ook een atelier en galerie. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

 

Atelier

Kunstenaars met een licht tot matig verstandelijke beperking maken schilderijen en andere kunstwerken in het atelier van Jans Pakhuys.

Elke dag maken 14 kunstenaars met een licht tot matig verstandelijke beperking schilderijen en andere kunstwerken in het atelier van Jans Pakhuys. Professionele kunstenaars begeleiden hen. Waar het kan, werken de cliënten zoveel mogelijk zelfstandig. Jans Pakhuys ligt in het historische centrum van Amersfoort.

Cliënten die in het atelier werken, dagen we uit om hun artistieke talent verder te ontwikkelen. Ze leren verschillende technieken en maken kennis met allerlei creatieve materialen, zoals olieverf, fineliner en pastelkrijt. De kunstwerken exposeren we in de galerie van Jans Pakhuys en op diverse locaties in het land. De kunst van de cliënten verwerken we ook in allerlei exclusieve geschenken en is daardoor nationaal bekend.

De kunstenaars van Jans Pakhuys maken eigen werk en werken ook in opdracht. Soms staat een bepaald thema centraal, zoals ‘theater’ of ‘750 jaar Amersfoort’. De cliënten werken vooral individueel, maar er zijn ook projecten waar de cliënten samen aan werken.

We zoeken altijd manieren om een cliënt zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Dat kan betekenen dat de cliënt iets de eerste keer samen met een begeleider doet, of dat we een taak in kleine deeltaken opdelen. Iedere cliënt heeft een persoonlijk plan.

Ligging

Jans Pakhuys is centraal gelegen op een mooie locatie in de binnenstad van Amersfoort. Dit maakt Jans Pakhuys een dynamische plek om te werken. Jans Pakhuys heeft naast een atelier ook een galerie en cadeauwinkel. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

 

Kunstenaars

Een overzicht van onze kunstenaars.

Jaap Aalten (1951) is een tekenaar die vanuit zijn gedetailleerde waarneming graag zijn eigen interessegebieden vorm geeft. Meestal zijn het landschappen met mensen en gebouwen. Op dit moment is hij aan het experimenteren met wat je met fantasie in je tekening kan doen. Met een sterk fotografisch geheugen is hij voorzien van een encyclopedie aan beelden in zijn hoofd. Voor het tekenen put hij uit zijn eigen geheugen, wat op een archief lijkt, om bijvoorbeeld gedetailleerde landschappen of cockpits van vliegtuigen te tekenen.

Elise Alberts (1983) schildert sprekende natuurschilderijen en prachtige versies van oude meesters, versiert een meubel of maakt een kleine ets. Van ruim gebaar tot minutieuze details, van figuratief naar abstracte patronen. Moeiteloos combineert zij de stijlen met elkaar om tot een prachtige eindresultaat te komen. Haar intuïtief getekende patronen als vlakvulling lijken wel van fijn zwart kant te zijn gemaakt. Elise Alberts is een vakvrouw met een goed oog voor compositie, kleur en detail. Haar hand is net zo vastberaden als zijzelf.

Hans Bakker

Rick van den Berg (1992) is een jongen op onderzoek naar zichzelf in verschillende creatieve uitingen. Hij tekent, maakt muziek en werkt ook bij de multimedia werkplaats. Rick van den Berg tekent graag en wil daar beter in worden. Met een zelfkritische houding haalt hij het beste in zichzelf naar boven. Rick van den Berg is zeer geïnteresseerd in de Japanse manga tekeningen die hij als voorbeeld gebruikt voor zijn eigen tekenkunst.

Lidy Besteman

Selwin Blokzijl

Ruben Boshuizen

Sasja Bögels

Ghislaine Collard

Monique van Deventer

Monica Dierikx

Ton van Diest

Salina Donselaar

Klaas Frank van Doornik

Ronald Edelman

Rose-Marie van Eldik

Jolande Geurtsen

Tim Glashorst

Brenda de Graaf

Klaasje de Graaf

Ton de Haan

Dick van der Harst

Diana van den Hazel

Ada Hille

Jan van der Linden

Kristen Lovell

LInda Meijer

René Nederpelt

Diana van Oostrum

Anke Pauw

Manuel Poelstra

Michel de la Porte

Anita Scheerder

Lies Schokker

Piet Schopping

Arno van der Sluijs

Daan Sonnenberg

Diede van der Steege

Caroline Sterkman

Astrid van Veen

Lilian Wagemaker

Menno de Wagt

Stijn Zeelenberg

Exposities

De prenten van mevrouw Parent

9 septe,ber t/m 11 november 2017

Jans Pakhuys mag zich gelukkig prijzen met de vele geïnteresseerden, de mensen die Jans Pakhuys een warm hart toe dragen. En van die mensen was mevrouw Parent. Mevrouw Parent heeft in de wetenschap niet lang meer te mogen leven, haar collectie kunstkaarten aan de kunstenaars van Jans Pakhuys geschonken.

De collectie behelst twintig volle mappen verzamelde kunstkaarten met kunst door de gehele westerse kunstgeschiedenis heen, van bekende en minder bekende kunstenaars vanaf de Gotiek tot moderne kunst. Mevrouw Parent had een wens: dat de kunstenaars van Jans Pakhuys zich zouden laten inspireren door haar kaarten collectie en daarop reageren. Dat hebben zij gedaan met prachtige resultaten, die als tentoonstelling te zien is in de galerie van Jans Pakhuys.

De tentoonstelling ‘De prenten van mevrouw Parent’ is te zien vanaf zaterdag 9 september tot en met 11 november 2017 in Jans Pakhuys. U bent van harte welkom om de nieuwe tentoonstelling te bezichtigen. De galerie van Jans Pakhuys is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.30-17.00 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur.
 
Vanaf half november gaat Jans Pakhuys zich voorbereiden op jubileumsactiviteiten om haar 25 jarig bestaan in Amersfoort te vieren. Daar berichten we snel meer over.

 

 

 

Eerdere exposties

 • ZomerExpo
 • Solo5
 • Tentoonstelling ”Ongewone Kunst” in Museum Nairac in Barneveld
 • Solo4
 • Salon 2016
 • Huisartsenpraktijk Vondelplein Amersfoort
 • Solo tentoonstelling Dick van der Harst in het Trefpunt en de Marcuskerk in Leusden
 • MAD musée in Luik, België
 • Expositie in Het Berghotel in Amersfoort
 • Werkgroep deskundigheidsbevordering Huisartsenzorg
 • Special Arts

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route