Industriegroep 1 en 2 De Wissel

In de Industriegroepen van De Wissel voeren mensen met een licht en matig verstandelijke beperking licht industriële en dienstverlenende opdrachten uit voor bedrijven.

In de Industriegroepen van De Wissel hebben mensen met een licht en matig verstandelijke beperking dagbesteding. Ze doen hier licht industriële en dienstverlenende opdrachten voor bedrijven. Dit werk is afwisselend en uitdagend. De Wissel bevindt zich op industrieterrein De Calveen in Amersfoort.

In de Industriegroepen maken de cliënten deelproducten, kant-en-klare eindproducten en doen zij inpak- en verpakwerk. Ze stellen bijvoorbeeld kerstpakketten samen, tellen pluggen en voorzien oorbellen van prijskaartjes. Met een machine kunnen we grote aantallen strijkband voor tafels afknippen, oprollen en verpakken. Ook verzorgen de cliënten mailings voor bedrijven.
In de pauzes delen de cliënten hun eigen tijd in. Ze maken in de kantine een praatje met elkaar of met een begeleider, ze spelen samen een spel, gaan naar buiten, of doen iets voor zichzelf, zoals lezen of computeren.

In de Industriegroepen is het de ene dag druk en gezellig, een andere dag kunnen cliënten juist behoefte hebben aan een rustige omgeving. De begeleiders passen de sfeer op de werkvloer hier op aan. We doen veel in groepsverband, maar een cliënt kan ook individueel werken.

Iedere cliënt doet werk dat aansluit bij zijn mogelijkheden. Sommigen werken in grote mate zelfstandig, anderen doen alleen bepaalde taken of gebruiken hulpmiddelen, zoals telplanken, mallen of pictogrammen.

Door het werk leren cliënten allerlei praktische vaardigheden. Ook ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen en om hulp vragen. De begeleiders zorgen steeds dat de cliënten zoveel mogelijk uitgedaagd worden, binnen een veilige omgeving. Het werk vergroot het verantwoordelijkheidsgevoel van de cliënten en maakt hen zelfstandiger.

Ligging

De Wissel ligt op bedrijventerrein Calveen in Amersfoort. Het gebouw heeft 2 verdiepingen, een personenlift en een goederenlift, een kantine en een groot magazijn. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

 

 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route