De Kantine van HowBazar

Een gevarieerde dagbesteding met werk in de keuken, de schoonmaak en bij de receptie.

Voor wie

Lijkt het jou leuk om in een ‘bedrijfs’kantine te werken? Vind jij het leuk om lekkere lunchtips voor jouw collega’s te maken? En wil jij er samen met jouw collega’s voor zorgen dat de kantine er schoon en verzorgd uitziet? Dan is De Kantine misschien wel iets voor jou. In De Kantine werken nu ongeveer 7 cliënten met een licht of matig verstandelijke beperking.

Het werk

Elke dag verzorg jij samen met jouw collega’s de koffie-, lunch- en theepauzes voor de andere dagbestedingen binnen HowBazar. Dagelijks maken we verse soep en de lunchtip van de dag. Hier hoort natuurlijk ook een stukje schoonmaak en afwas bij. 

Ook zitten we achter de receptie van HowBazar. We nemen de telefoon aan, doen printwerk, staan gasten te woord en werken met de computer.

De werkplek

De naam zegt het al. We werken in en vanuit de kantine. De kantine biedt een veilige en vertrouwde werkomgeving. Vanuit de kantine brengen we koffie en thee bij de andere groepen. Zo heb je contact met andere cliënten. Je ontmoet regelmatig klanten uit de kringloop

Jouw ontwikkeling

Door het werk ontwikkel jij ook sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen, hulp vragen en omgaan met klanten. Het vergroot jouw verantwoordelijkheidsgevoel en maakt je zelfstandiger. Doordat we werken met een takenbord, weet iedereen elke dag wat zijn taken zijn.  Voor sommige cliënten is dit werk de eerste stap naar betaald of onbetaald werk.

 

Routeplanner