Keukengroep De Elleboog

De Elleboog heeft een gezellige, professionele keuken. Daar maken we maaltijden, koekjes en taarten voor mensen van binnen en buiten De Elleboog.

Ook koken en bakken we met de seizoenen mee. Zo maken we speculaas en snert (erwtensoep). We verkopen dit op onze markten.

Het team

Koken doe je samen. In de keukengroep werken ongeveer 12 mensen met een matig verstandelijke beperking. In het ochtendoverleg bespreken we met elkaar wat we die dag gaan doen en worden de taken verdeeld. Daarbij kijken we wat je al kan en wat je wil leren. Vaak werk je samen met andere cliënten. En als je hulp nodig hebt, kun je dat altijd aan de begeleider vragen.

Het werk

Twee keer per week maken we een lunchhapje voor Pastorie de Elleboog. Ook koken we twee keer per week maaltijden, die worden verkocht aan medewerkers en mensen van buiten. Verder maken we salades en taarten voor organisaties en bedrijven, zoals café Bruis in het Eemhuis. Je kiest zelf welke taak je wilt die dag  doen en hoeveel hulp je nodig hebt. Soms heb je een recept al zo vaak gemaakt, dat je het na een tijdje zelf kunt. Naast het koken en bakken horen opruimen en schoonmaken er natuurlijk ook bij! 

In de pauze heb je tijd om een spelletje te doen of een praatje te maken bij een andere groep.

De werkplek

De Keukengroep is een van de dagbestedingsgroepen in Pastorie de Elleboog. In de pastorie bieden we een veilige en vertrouwde werkomgeving, midden in Amersfoort. Je werkt in je eigen groep. Maar je doet ook activiteiten met deelnemers van de andere groepen. En je ontmoet regelmatig mensen die als klant spullen komen kopen of ophalen. Naast het werk nemen we tijd om te wandelen, te sporten of sociale vaardigheden te oefenen.

Jouw ontwikkeling

Als je graag meer uitdaging wilt, dan kun je bijvoorbeeld appeltaart leren bakken, kookles krijgen of misschien ergens stage lopen. In De Elleboog hebben we veel verschillende activiteiten, zoals de Salon, de Zeepmakerij/Arbeidsgroep en het Serviceteam. Daardoor kun je allerlei dingen uitproberen en oefenen. Wil je leren hoe je met klanten omgaat? Of mooie dingen leren maken? Dat kan allemaal in Pastorie de Elleboog. Ook besteden we veel aandacht aan sport, bewegen en gezond eten.

Informatie voor klanten

Viert u een verjaardag? Of een bedrijfsfeestje? Bij de keukengroep van Pastorie de Elleboog koken en bakken we voor zowel particulieren als bedrijven. De versgebakken appeltaart is echt een succesnummer, maar ook de kwarktaart is heel populair. Van quiches en krokante bladerdeeghapjes tot soezen met zalmmousse. Wilt u een keer een overheerlijke appeltaart van de keukengroep proeven? Kom gerust eens kijken, bel 033-461 68 48 of mail Keukengroep-elleboog@amerpoort.nl.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau