De Witte Raaf

De Witte Raaf is een bijzonder atelier. Hier worden glas-in-lood producten gemaakt. Mensen met en zonder beperking werken samen.

Het team 

Bij De Witte Raaf werken mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het is een fijne plek voor mensen die graag met hun handen werken. Je kunt er veel leren en mooie dingen maken. Het is fijn als je kunt rekenen met cijfers. In het atelier werken mensen voor hun hobby, in een periode na ziekte of als dagbesteding. Sinds november 2019 biedt Amerpoort dagbesteding bij De Witte Raaf.

Het werk

Je maakt allerlei voorwerpen van glas-in-lood.  De techniek is niet zo moeilijk. Je kunt zelf een raam ontwerpen of werken aan een opdracht. Je leert om glas te snijden, het glas in het lood te zetten en te solderen. Ook kun je bijvoorbeeld helpen met klusjes:

  • Mee naar de klanten
  • Mogelijk helpen bij het plaatsen van een raam
  • Meehelpen met het opruimen van de werkplaats

De werkplek

De Witte Raaf ligt op het terrein van de Wagenwerkplaats, op loopafstand van station Amersfoort. Het is een bedrijf, van een ondernemer die heel lang in de zorg heeft gewerkt voordat hij De Witte Raaf begon. Soms werk je samen en soms werk je alleen.  Het is een redelijk rustige plek. Wel komen er regelmatig klanten binnen die een raam kopen of een workshop volgen. Je moet netjes en veilig kunnen werken met het gereedschap. 

Jouw ontwikkeling

Bij De Witte Raaf leer je stap voor stap te werken met glas-in-lood. De begeleiding helpt je met de techniek. Ook besteden we veel aandacht aan vaardigheden zoals samenwerken, zelfstandig werken en veilig werken. Na een tijdje zie je wat jij kunt maken in glas-en-lood. En kun je trots zijn op wat je hebt gemaakt. 

Meer weten?

Kom gerust eens kijken of De Witte Raaf iets voor jou is! Bel of mail om een afspraak te maken met Janneke Wubs (06 -13384525) of mail dewitteraaf@amerpoort.nl. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via de afdeling Zorgbemiddeling van Amerpoort.

${carousel}

Routeplanner