De Smederij

De Smederij is een voormalig schoolgebouw in Leusden. Het is een ontmoetingsplek voor bewoners, kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties. Sinds 8 november 2018 heeft Amerpoort twee dagbestedingsgroepen in De Smederij.

De verschillende huurders in De Smederij werken waar mogelijk samen en inspireren elkaar.

Het team

De dagbesteding van Amerpoort in De Smederij staat open voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het is geschikt voor mensen tussen de 18 en 80 jaar die van afwisseling houden, maar wel een duidelijk dagritme nodig hebben. De Smederij heeft twee groepen: Smederij 1 en Smederij 2. Er is één begeleider per vijf tot zes cliënten.

Het werk

Een nieuwe locatie biedt nieuwe mogelijkheden. Daarom is het werk in de twee groepen nog in ontwikkeling. Beide dagbestedingsgroepen gaan meer samenwerken. Ook willen we graag inspringen op de mogelijkheden die het gebouw De Smederij kan bieden. 

Smederij 1:
We beginnen 's ochtends met een kop koffie en nemen de dag door. We doen licht industrieel werk, zoals producten uittellen en sorteren. Ook maken we kaarten en vlaggetjes van geschept papier, doen sport en spelletjes of bakken een taart. De sfeer in de groep is vrolijk. We vinden het belangrijk om op een prettige manier met elkaar om te gaan.

Smederij 2:
Bij Smederij 2 doen we wat rustiger aan. Daardoor is het een fijne plek voor mensen die bijvoorbeeld al wat ouder zijn. ‘s Ochtends doet ieder op zijn eigen tempo licht industrieel werk, zoals producten uittellen en sorteren. Na de lunchpauze is er ruimte voor ontspanning, zoals een spelletje doen, mozaïeken of een wandeling maken. Wie dat wil kan gewoon gezellig met anderen aan tafel zitten. Ook hebben we spelmateriaal dat het horen, zien, ruiken of voelen stimuleert. 

De werkplek

De Smederij is een openbaar gebouw waar allerlei verschillende mensen komen. Er zijn activiteiten voor de buurt en er is een inloop voor mensen met een beperking. Ook zitten er ondernemers, zoals een naaiatelier, een fysiotherapeut en een yogacentrum. We werken graag samen met de andere partijen in het gebouw of in de buurt. We zien dat mensen blij worden van de puurheid en openheid waarmee onze cliënten in het leven staan. Het gebouw is geschikt voor rolstoelgebruikers (met sta-functie). 

Jouw ontwikkeling

Elk mens is anders. We kijken samen met jou en je verwanten wat jij nodig hebt om een fijn werkritme te hebben en nieuwe dingen te leren. De Smederij biedt kansen voor nieuwe activiteiten, zoals koffiezetten en koekjes bakken of schoonmaakwerk. Ook kun je misschien klusjes doen in de buurt.  

Meer informatie en aanmelden

Kom gerust eens kijken of De Smederij iets voor je is. Bel om een afspraak te maken met Smederij 1: 06 123 978 49 of Smederij 2: 06 122 257 90. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via de afdeling Zorgbemiddeling van Amerpoort. 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route