De Elleboog

Midden in het historische centrum van Amersfoort ligt De Elleboog. Een dagbesteding waar je creatief bezig bent, nieuwe dingen leert en andere mensen ontmoet.

Voor wie

Bij deze dagbesteding werken zo’n 30 tot 35 jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Er zijn drie groepen, die elk hun eigen plek in het gebouw hebben: de keukengroep, de zeepmakerij en het serviceteam. Samen met jou bekijken we welke groep goed bij je past.

Het werk

De keukengroep maakt in onze grote keuken allerlei maaltijden, taarten en koekjes voor mensen en organisaties in de omgeving.
Het serviceteam doet de afwas, zet koffie en thee klaar en maakt vergaderzalen klaar voor gebruik. Ook doet het Serviceteam de was voor bedrijven.
Als je in zeepmakerij werkt, maak je zeep en nog veel meer. Bijvoorbeeld kaarten van geschept papier, bakjes van speksteen of houten tekstborden. Ook help je klanten die deze spulletjes komen kopen. 

Naast het werk besteden we ook tijd aan sportactiviteiten, wandelen, boodschappen doen en het oefenen van sociale vaardigheden. 

De werkplek

De Elleboog biedt een veilige en vertrouwde werkomgeving, in het hart van Amersfoort. Je werkt in je eigen groep. Maar je doet ook activiteiten met deelnemers aan de andere groepen. En je ontmoet regelmatig mensen die als klant spullen komen kopen of ophalen. In de toekomst komen er twee groepen bij in De Elleboog, namelijk kunstatelier Jans Pakhuys en Multimediastation Amersfoort. Ook komt er een terras waar mensen uit Amersfoort een kopje koffie kunnen drinken.

Jouw ontwikkeling

In De Elleboog hebben we veel verschillende activiteiten. Daardoor kun je allerlei dingen uitproberen en oefenen. Wil je leren koekjes bakken? Of leren hoe je met klanten omgaat? Of mooie dingen leren maken? Dat kan allemaal in De Elleboog. Ook besteden we veel aandacht aan sport, bewegen en gezond eten. 
 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route