Atelier De Nieuwe Stempel

Midden in het schoolgebouw van MBO Amersfoort heeft Atelier De Nieuwe Stempel een winkel/atelier en een groepsruimte. Terwijl de studenten elders in het gebouw les hebben, maken wij hier kaartjes, verpakkingen en stempels.

De studenten zitten geregeld bij ons aan tafel om een praatje te maken of praktijkopdrachten te doen. 

Het team

Atelier De Nieuwe Stempel is een werkplek voor jongvolwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Soms hebben cliënten ook een lichamelijke of een psychische beperking. De groep bestaat uit 10 tot 12 cliënten en twee begeleiders. Samenwerken, respect en overleg vinden we heel belangrijk. De begeleiders ondersteunen waar nodig en stimuleren je om ook zelfstandig te werken als dat kan. 

Het werk

We maken stempels en bedrukken daar allerlei producten mee. Zo maken we bijvoorbeeld kaartjes, cadeauverpakkingen en tasjes. Die verkopen we in onze eigen winkel aan klanten van binnen en buiten de school. Ook verkopen we andere producten van Amerpoort. We werken met verschillende druktechnieken, zoals linodruk en zeefdruk. Je hoeft niet alles te kunnen; iedereen is wel ergens goed in en zo maken we samen mooie dingen. Naast het stempelen hebben we regelmatig contact met de studenten. Zo leren de studenten alvast meer over het leven van mensen met een verstandelijke beperking.

De werkplek

De Nieuwe Stempel zit in het gebouw van de School voor Gezondheidszorg en de School voor Welzijn van MBO Amersfoort. In hetzelfde pand zitten ook de dagbesteding van Lokaal 010, LeOn en EdLoket. Je loopt dagelijks tussen de studenten in het gebouw. Dat is gezellig, maar kan ook wat onrustig zijn. 

Het gebouw van MBO Amersfoort ligt aan de Leusderweg 30-34, op een kwartiertje lopen vanaf station Amersfoort. Tegenover de school is een bushalte. Ook zijn er allerlei winkels in de buurt. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Jouw ontwikkeling

Bij Atelier De Nieuwe Stempel leer je praktische en sociale vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld samenwerken, delen en hulp vragen. Het contact met de studenten en docenten maakt je wereld groter. Je leert beter voor jezelf op te komen en grenzen te stellen.  Je werkt zelfstandig of in de groep. Daarbij kijken we wat jij nodig hebt om op je gemak te zijn en nieuwe dingen te leren. 

Meer informatie en aanmelden

Kom gerust een keer kijken of De Nieuwe Stempel iets voor je is. Bel of mail om een afspraak te maken met Monique Oole, 06 3098 5816 of mail nieuwestempel@amerpoort.nl. Als je bijna van school af bent, kun je ook stagelopen bij De Nieuwe Stempel. Voor deelname aan De Nieuwe Stempel heb je een indicatie voor dagbesteding nodig. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via de afdeling Zorgbemiddeling van Amerpoort.

Cadeautje kopen?

De winkel van Atelier De Nieuwe Stempel is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.30 uur. Zijn we er even niet, dan kunt u ons vinden in de nabijgelegen groepsruimte. U ziet Atelier De Nieuwe Stempel al vanaf de Leusderweg. De ingang van de school is aan de achterzijde, aan het plein. De Nieuwe Stempel zit in de lange gang op de begane grond, net voorbij de kantine. 
Meer weten? Volg Atelier De Nieuwe Stempel op Instagram.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau